Kehitysalustat kehittyy - vanha vs uusi

Koko kutistuu ja ominaisuudet paranee :nerd:

Olisikohan tähän sopivaa vähän “mainostaa”: https://www.kickstarter.com/projects/13588168/papilio-duo-drag-and-drop-fpga-circuit-lab-for-mak
Papilio DUO - Drag and Drop FPGA Circuit Lab for Makers
Tuommoinen kiinnostava FPGA + AVR alusta menossa viimeistä viittä päiväänsä Kickstarterissa. Saavuttanut jo tavoitteensa ja yrittävät vielä saada 75 000 $:iin venytettyä sitä. Idea on yhdistää Arduino yhteensopivuus, erilaiset lisäosa siivet ja erityisesti helppokäyttöinen ohjelmisto. Periaatteessa tuolla ohjelmistolla ei tarvitse (välttämättä) kirjoittaa yhtään riviä koodia (VHDL) vaan kaikki osat voi siirrellä ja kytkeä yhteen graafisesti. Totta kai sekin onnistuu.

Projektin takana on yritys, joka tekee noita FPGA-kehitysalustoja, mutta tämä on ensimmäinen, jossa on tuollainen ohjelmisto ja samalla levyllä myös mikrokontrolleri. Itse törmäsin tähän Alan Coxin Google+ postauksessa: https://plus.google.com/s/alan%20cox%20papilio%20duo

Itselläni ei ole historiaa noista FPGA systeemeistä, joten tästä tulee sitten ensimmäinen, mutta Arduino Uno kyllä löytyy ja AtTiny:llä on vähän tullut sählättyä ilman mitään kehitysalustaa.

Ihan mielenkiintoinen paketti. AVR (Mega) + XC6SLX9 (5k LUT (5x2/6x1) + 16 DSP48A1)
Tuo FPGA varmaan itellä käy liian pieneksi, jos alkaa kunnolla värkkään. Tuolla kyllä perus interfacet yms kikkailut tekee ja jonkinlaista signaalin muokkausta.