Johdoton laitteiden ohjain

Moni varmaankin tuntee ja on ehk√§ touhunnutkin radio-ohjauksella (433,92 MHz) toimivien releiden kanssa. Valmistajia lie useampiakin, itsell√§ on ‚Äújohdoton.fi‚ÄĚ releit√§ ja kytkimi√§, kauko-ohjain my√∂s.
Löysin myös loppuvuodesta Clasohlsonista sellaisen ohjelmoitavan, siis ohjelmoitavia ajastuksia mahdollistavan kauko-ohjaimen, ja se teki systeemistä monipuolisemman.

Ostin myös tietokoneeseen liitettäväksi TellStick USB-ohjaimen, jolla noita releitä ohjataan, ja tämä systeemihän on toimiva kunhan tietokone on jatkuvasti käynnissä.

Kaipaisin kumminkin vielä sellaista monipuolisempaa ohjainta, johon ohjelmat, ajastukset ladattaisiin vaikka tietokoneen kautta ja sen jälkeen se itsenäisesti hoitaisi ohjaukset.
Lis√§ksi siihen tulisi voida ohjelmoida joitain ‚Äúmaster‚ÄĚ -painikkeita, jolloin yht√§ painiketta painamalla ohjattaisiin valitut releet p√§√§lle/pois.

Varmaankin mikrokontrollerilla olisi toteutettavissa.
En ole harrastanut noita, joten en tiedä enempää, millainen olisi toteuttaa.

Mutta varmaankin jotain valmista l√§hetinosaa kannattaisi k√§ytt√§√§. Aikanaan tein tuollaisesta valmiista ‚Äújohdoton‚ÄĚ-l√§hetinkytkimest√§ tietokoneen LPT-porttiin liitett√§v√§n l√§hettimen, jolla sain tietokoneohjelman ohjaamaan releit√§, ajastuksella ja netinkin kautta. Tuo h√§rveli nyttemmin tarpeeton kun on tuo USB-ohjainkin.
Eli mikrokontrolleri sitten lopussa ohjaisi tuota rf-lähetintä.

Jotain tuohon aiheeseen liittyen voisi kehitellä, ehkä kiinnostaa jotakuta toistakin?

Tuohon löytyi jossain välissä (varsin huonosti tehty) python-wrapper tuolle telldus-coren c-kirjastolle. Tämä on hyvä lähtökohta omille säädöille, mitä tarvitsee. Tämän ymppää (tulevaan) Raspberry PI:hin, niin on varsin monipuolinen ja mukava alusta Tellstickin kautta tapahtuvaan ohjailuun. Jos tuota kirjastoa ei muuten ala löytymään, niin mie voin sen jostain koneen uumenista kaivella, kunhan joudan… Saattaa myös löytyä kirjaston paranneltu versio, jossa oli jotain alkuperäisen bugeja/hassuuksia jo korjailtu.

No tuohan on pakko laittaa, koska niitä saa?

Eipä kannata jotain vanhaa peeceetä pitää pystyssä ja käynnissä kun tuo on pieni tietokone.

Tähän vanhaan lankaan sidon itselleni ajankohtaiseksi tulleen kysymyksen.

Nyt kun minulla on sitten tuo Raspberry Pi ja siinä TellStick ohjain.

Kaikki ohjattavat eivät ole välttämättä 240 V laitteita.
Onkohan olemassa pienikokoisia, vaikkapa ihan patterilla toimivia vastaanottimia, joissa joko transistori- tai relelähtö? Ja jotka tottelevat samaa protokollaa kuin nuo Nexa- ym laitteet.

Vai pitääkö yrittää tehdä langattomasta ovikellosta (Nexa) tuollainen?

ite vaihdoin tellstick duo:sta rfxcomin vehkeeseen, ja oon kyllä ollu tyytyväinen. Toimii iha suoraa sarjaporttina eikä tartte mitää sen kummempia kirjastoja tai wrappereita tai muitakaa sotkuja, senku lukee sarjaportti ja kirjottelee sinne niin kaikki toimii. Tukee myös paljon useampia protokollia kuin tuo tellstickki.

http://www.rfxcom.com/transceivers.htm

Tuosta vastaanottimesta en oo niinkää varma mutta oli niiku pelastus että tuli tuollainen lähetinmötikkä joka toimii paristoilla … eli kun saa kärjet kii niin lähettää että ny tapahtu jotain eli nexan wbt-912.