Ilmoitusnäyttöön ruudun herättelijä

Meinasin rakentaa vanhasta kannettavasta sähköisen ilmoitustaulun. Olisi hyvä jos näyttö sammuisi itsekseen mikäli sitä ei ole kukaan katselemassa. Ajatuksena on kytkeä liiketunnistin vanhaan hiireen ja huijata hiirtä luulemaan että sitä liikutetaan kun liiketunnistin havaitsee jotain.

Ongelma on että en osaa liittää liiketunnistinta hiireen. Ainakin murtohälytintutkissa on valittavissa kärjet joko aukeamaan tai sulkeutumaan liikkeestä. Hiirenä varmaan kannattaa käyttää vanhaa pallollista versiota, niissähän on jokin optohaarukka jolla luetaan rattaan liikettä.

Toinen ajatus oli esim. TI LaunchPadilla tehdä ‘hiiri’, mutta osaako MSP430 leikkiä suoraan HID-laitetta? Arduino ilmeisesti osaisi, mutta mielestäni se on hieman turhan arvokas alusta tähän…

Onko kenelläkään ideoita miten projektissa kannattaisi lähteä liikkeelle?

Kävisikö se, että laittaisi hiiressä olevan painonapullan (vai mikä nyt onkaan) tilalle releen, mitä ohjattaisiin transistorilla ja transistoria vaikka ldr vastuksella?

Itse en lähtisi tekemään noin monimutkaisesti, vaan halpa webbikamera (ellei koneessa jo sellaista ole) ja sitten liikkeentunnistussofta pyörimään. Softa sitten suorittamaan sopiva käsky, kun liikettä havaitaan.

Linuxilla tämä onnistuisi softan ‘motion’ avulla ja siihen vaikkapa käsky ‘xset -display :0 dpms force off’ näytön sammutukseen ja ‘xset -display :0 dpms force on’ herätykseen…

Hieman vastaavalla tavalla olen hoitanut itselläni näyttöjen, vahvarin jne sammuttelun, kun en ole kämpillä. Tietokone vaan etsii bluetoothilla puhelimen ja jos puhelin löytyy, ollaan kotona ja jos ei, niin laitetaan näyttö, videotykki ja vahvistin pois päältä. Ja lisäksi tietenkin motionilla toteutettu videovalvonta päälle :wink:

Kannattaa hakea googlettamalla head mouse ohjelma joka seuraa silmiä, itse käytän simulaattoreissa kääntäekseni kuvakulmaa.
Voisi toimiakkin koska jos joku kattoo kameraa/taulua kohti niin kamera havaitsee kasvojen piirteet ja ottaa sen kohteeksi.

Yksi vaihtoehto voisi olla myös kuunnella ympäristöä mikillä ja sen perusteella päätellä että joku on paikalla.

Mites ultraääni tai joku muu liikkeen havaitseva anturi?

Tai yrittää parantaa laser hiiren kantamaa?
Niin että ottaa vaikka metrin päästä.

Kuulostaa varsin vaaralliselta silmiin osuessaan…

Voi olla :blush:

Mutta jos jollain linssillä saisi valon hajaantumaan niin että se ei enää olisi vaaraksi?
Ja voihan hiiren valoa katsoa? Ainakin omaani voi. (onko laser hiiri ja optinen hiiri sama asia? Jos ei niin tarkoitan semmosta perus ledillä toimivaa hiirtä.)

Miten olisi USB-enabloitu PIR-anturi?

circuitgizmos.com/products/c … bpir.shtml
kslemb.com/content/view/9/10/

You can see more information about our USB HID motion sensor “GlobX” on the wiki page:
blog.kslemb.com/doku.php/en/ … globx/info
Read our article how to work with USB in Java:
blog.kslemb.com/doku.php/en/ … x/java_hid