Ilmaisia komponentejä (sampleja)

Oletteko koskaan koittanut saada ilmaisia ‚Äúsampleja‚ÄĚ esim Atmelilta? Pistin juuri toivomuksen menem√§√§n Atmelille, saa n√§h√§ saanko mit√§√§n.

Mistä kaikialta muualta olette ilmaisia komponentejä saanut? Onko kyselty perään?

Olen 3 pic16f628A saanut ja nyt on 5 lm4780 piiriä tulossa. Mitään ei ole kyselty.
Mitä ne siitä hyötyy jos ne soittaa suomeen suomalaiselle juntille joka ei puhu englantia. Kuka jaksaa ?pari piiriä sinne tänne ku valmistaminen maksaa 50senttiä kipale. :mrgreen:

DS18S20 piirejä on tullu jokunen tilattua Maxim-IC:ltä mutta nykyään ei enää toimita ilmais sahköpostiosoitteen ilmoittaneille.
Microshipiltä on tullu tilattua PIC-piirejä joitakin kertoja.
Atmel ei suostu lähettämään mitään mulle.
Yhestä (en nyt muista mistä) liitin firmasta soittivat ihan ja kyselivät tarkemmin että mitä liittimiä tarvitsinkaan. Ihan suomea puhuivat siellä. liittimiä ei tosin ole vieläkään näkyny vaikka lupasivat lähettää 3vuotta sitten. :frowning:

Maximilta, Texasilta ja Analogilta on ainakin tullut satunnaisia sampleja tilailtua, aina ovat l√§hetelleet. Itsell√§ni tosin helpottaa varmasti paljon se, ett√§ yliopistolla kirjoilla jolloin voin k√§ytt√§√§ yliopiston s√§hk√∂postia, yliopistoa ‚Äúfirmana‚ÄĚ jne.

Maximilla on ainakin käytössä systeemi, jossa tietyn määrän ylityttyä menee pyynti sales managerille. Tästä kuitenkin tulee erikseen ilmoitus jo tilausta tehdessä, jolloin voi pienentää määriä tarpeen mukaan, välttääkseen tuon.

Mutta pääasiassa, jos samplena jotain tarjotaan ja ottaa säädyllisiä määriä, niin aika varmasti perille tulevat.

Samansuuntaisia kokemuksia kuin Kipe:llä. Maximilta on tullut nätisti, tilannut 2-3 kertaa jotain. TI:ltä tilasin kerran ja Microhipiltä pari kertaa ja mukisematta on tullut. Maximilta viimeisellä kerralla kyselivät maililla perään jotain että tarviinko lisätietoa tms, en tarvinnut :smiley: Atmelilta tulee huomattavasti nihkeämmin, kerran lähettivät, toisella kertaa eivät. Ja kesti paljon kauemmin kuin muilta edellämainituilta.

Edit:
Tosiaan jos olet jossain töissä niin kannattaa tilata työpaikalle, tulevat mahdollisesti helpommalla.
Itse viimeisimmän tilauksen Maximilta pystyin tilaamaan ollessani yliopistolla kirjoilla. (ja niistä komponenteista osa tosiaan menikin työprojektiin ihan oikeastikin, sitten vaan vähän omia leluja siihen päälle, kun kerta tilaamaan alettiin :smiley:)

Minäkin tämän viestiketjun innoittamana laitoin sampletilauksen TI:lle. Kokeilumielessä, hauska testailla joskos ne sieltä tulisi :slight_smile: Yllätyksenä tuli melkein heti maili että paketti on FedExin kyydissä ja nyt vuorokaudessa edennyt jo Pariisiin. Toimitusarvio 4vrk! :sunglasses:

Meinasin muutam piirin myös tilata tuolta TI:ltä mutta lopuksi tuli ongelma kun kysytään "Select your end equipment " mitä siihen pitiäsi kirjoittaa? Tarkoittaako tämä sitä minkä aihepiirin vehkeeseen nää on tulossa?

Samplethan on tarkoitettu tuotekehityksen tueksi, joten haluavat tietää lopputuotteen. Mikäli yrität tilata sampleja omaan käyttöön (esim. yliopisto firmaksi), niin lopputuotteeksihan voi valita vaikkapa lähimmäksi sattuvan.