Hyvät kauppapaikat ja tarjoukset

Tarkoitus olisi aloittaa uusi harrastus ja hankkia Arduino kehitysalusta sekä jonkinlainen aloituspaketti. Hinnat ovat kuitenkin näin opiskelijan näkökulmasta kohtalaisen korkeat, eikä muutenkaan huvita maksaa ylimääräistä. Joten ajattelin että kokeneemmat voisivat antaa vinkkejä hyvistä ja luotettavista kaupoista , ebay myyjistä, tarjouksista etc.

Lyhyesti, mistä kannattaa osat hankkia?

Joku tällainen paketti voisi olla hyvä aloittelijalle:

cgi.ebay.com/Arduino-Starter-Kit … 41526b954b

Aloitin palautefoorumille uuden viestiketjun, johon on tarkoitus kerätä kattavaa linkkilistaa eri kaupoista jne.

Itse tilasin paeae:lta arduino unon ja starter kitin vajaalla 50 eurolla +postikulut, tuli kolmen päivän sisällä paketti. Vähintäänkin luotettava, ja kohtuu edullinenkin kun vertailin euroopan hintoihin.

Kiitti vinkeistä. Tämä paketti vaikuittais aika hyvältä. Hintaakaan ei tule euroina kuin 40 kuluineen.

Onko muuten ebayn kautta tilatessa sitä vaaraa että paketti jäisi tulliin? Ei ehkä tässä hintaluokassa, mutta jos sattuu tilamaan kerralla enempi? Kun iso osa myyjistä kuitenkin on yrityksiä eikä yksityisiä.

Mä olen tilannut paljon elektroniikkaa ym. hilpettä kiinasta, intiasta, hongkongista, indonesiasta… Kertaakaan ei ole pieni paketti jäänyt tulliin, vaikka yleensä lähettäjä onkin ollut firma, ja paketitkin kooltaan luokkaa 20cm15cm10cm

esim: täältä kun tilaa niin leimaavat pakettiin “electronic components, no commercial value”
(on muuten hyviä pikku vahvareita tuolla…)
Myöskään Dealextremen paketit ei oo kertaakaan jääneet tulliin vaikka on ollut isojakin taskulamppuja ym. kamaa.

ainiin, oman “arduinon” tilasin täältä: stores.ebay.com/AVRMEGASHOP

partco.biz/verkkokauppa/prod … ts_id=9138

Partcolla kympillä gps-moduleita

Itselläkään ei ole Kiinan&Hong Kongin paketeissa ollut mitään tullin kanssa, mutta Texas Instrumentsin paketti Amerikasta jäi tulliin. FedExiltä tuli kyselyä mihin toimitetaan ja miten aion maksaa tullin ja heidän maksunsa, minä etten mitenkään kun en tilauksestakaan ole maksanut mitään (LDO regulaattoreita kokeilulevyllä). Ehkä pakettiin oli joku tullissa kurkannut, kun sinettiteipit oli osittain viilletty auki mutta perille kuitenkin tuli, tosin pakettia ei tuotukaan kysyttyyn osoitteeseen, vaan sittenkin alkuperäiseen osoitteeseen.

Mutta “tarjousasiaan”. Aioin tuolla Edullinen UART-USB-muunnin -jutun kommentissa kirjoittaa tännekin.

Eli kiinalaisella BuyInCoins-verkkokaupalla näyttäisi jutun muunninta olevan myytävänä, myös koteloituna. Yksittäin tilattuna ilman koteloa 4,48$ (~3,2€) ja koteloituna 4,58$ (~3,27€), euron kurssikin on dollarin suhteen ollut melko hyvä viime aikoina (käytetty 1,4$/€, jolla oma veloitus vastikään meni). Monien Kiinan&Hong Kongin kauppojen tyyliin toimituskulut lentorahdille on sisällytetty hintoihin, eli ei lisää niistä.

Ko. muuntimia en ole itse ainakaan vielä tilannut/käyttänyt, mutta muuten sain viimein reilu viikko sitten (11. tai 12. päivä) tehtyä tilauksen tuolta, ja jo eilen 19. päivä hain postista kun oli tullut ilmoitus paketista. Postin seurannan mukaan oli jo kolmatta päivää Suomessa. Aiemmin olen kokeillut tuolta tilausta tehdä, mutta verkkokauppa toisinaan hukkaa ostoskorin sisällön, ehkä siksi kun useammalla välilehdellä etsii siihen tuotteita. Kauan sitten sain jopa maksettua tilauksen kun se sitten hävisi, maksun sain kyllä takaisin, vaikkakin kurssitappiota tuli. PayPalilla maksaessa voi sitten harkita, antaako mennä PayPalin mahdollisesti huonommalla kurssilla jonka tietää maksaessa, vai antaako pankin/luottoyhtiön hoitaa muunnoksen joka on ehkä pienemmällä kurssilla, mutta koska maksu voi mennä myöhemmin niin tulevaa kurssia ei tiedä, ja sitten tuommoisessa mahdollisessa palautustilanteessa ainakin pankki käyttää luonnollisesti mutta valitettavasti eri kurssia toiseen suuntaan valuuttaa vaihtaessa. En tiedä välttäisikö PayPalin muunnosta käyttämällä tuon kurssitappion?

Sitten BiCissä on ainakin pari mahdollista juttua millä saa alennusta tilauksesta (määräalennustakin saa kahdella tavalla, tuotesivuilla näkyy saman tuotteen määräalennushinnat, ja mitä useampi eri tuote tilauksessa on niin jokaisesta saa 0,1$ alennusta). Esim. juhlien kuten viimeksi pääsiäisen aikaan oli alennuskoodi, ja nyt näyttäisi olevan 6 % alennus “ChildDay11” koodilla tulevan lastenpäivän tiimoilta (LISÄYS: Ja siis siihen liittyvistä tuoteryhmistä, ei valitettavasti kaikista, mutta vaikka Wii Nunchuck I2C-väylään). Sitten toinen juttu, uusi asiakas saa 5 % alennuksen kun kertoo tilauksen lopussa ns. suosittelijan käyttäjätunnuksen ko. verkkokaupassa. Toistaiseksi en tiedä onko tuosta jotain etua sille kenen käyttäjätunnusta käytetään, itsekin käytin vain jonkun tunnusta joka foorumilla kertoi ostoksistaan, mutta ehkä sen näkisi jos joku sinne kokeilisi tunnusta “arttu”.

Moduulit löytyy hakulinkillä:
buyincoins.com/search–cp2102----1.html
(Jos ei sivu satu toimimaan, niin vähän ajan päästä uudelleen. Siellä on ollut jonkin aikaa ilmoitus että ovat DDoS-häirinnän kohteena.)

En nyt viittinyt näitä pistää tuonne linkkilistatopikkiin kun ei oo mitään kokemusta näistä kaupoista vielä…

www.dealexcel.com Löytyy monenlaisia mittausvehkeitä, myös oskilloskooppeja ym.
www.kauppasatama.fi Paljon kaikenlaista hankalasti yksityisen hankittavaa tavaraa, esim kodinkoneisiin. Tilasin tuolta juuri sarjan pieniä torxeja jotta saan puhelimeeni vaihdettua näppäimistön…

Sama täällä - ei ole koskaan ollut mitään ongelmia tullin kanssa. Ja sama kuin yo. että aasiasta tullut paljonkin kamaa. Jenkeistä en ole vielä tilannut, mutta kaveri sai joltain sukulaiseltaa synttärilahjan, se oli joku peli, ja hän joutui maksaan siitä tullin…