Helppo + luotettava radioyhteys halvalla?

Moi vaan

Olen saanut aikaiseksi muutamia ideoita sekä jopa yhden toimivan proton jossa kaksi Arduinoa keskustelee XBee -radioiden avulla. XBee tuntuu olevan sekä helppo (jopa kaltaiselleni aloittelijalle), myös erittäin luotettava. Kaksikerroksessessa asunnossani ei ole löytynyt vielä kohtaa jossa viesti ei laitteiden välillä kulkisi.

Vaan ns. päärs-aukisena XBee-palikoiden hinta hirvittää. Minulla on muutamia ajatuksia millaisia pikku aparaatteja haluaisin rakennella mutta kun rupesin ynnäämään hintoja siten että jokainen laitepari vaatii sen kaksi XBee:tä kommunikaatioon, lompakko pelästyi.

En ole googlaamalla l√∂yt√§nyt oikein mit√§√§n luotettavan oloista korvikettakaan XBee:lle. Halvimmissa on surkea kantomatka ja muut ‚Äútehokkaammat‚ÄĚ vaikuttaa vaikeammilta tai ep√§luotettavammilta. Onkos joku toinen onnistunut l√∂yt√§m√§√§n hyv√§√§ korviketta halvalla? ‚ĶTai mist√§ noita XBee-palikoita edes saisi halvimmalla tilattua? (laita vaikka yksityisviesti jos et halua mainostaa)

Kiitos vinkeistä!

Hei!

Jos vaihtoehtoja XBee palikalle etsit niin Texas Instrumentsin sivuilla on myynnissä Launchpadille tehty Anaren AIR - boosterpack, joka kiinnitetään Launchpadin selkään. Yksi paketti maksaa 15 dollaria (ainakin kun viimeksi sellaisen tilasin) ja paketissa tulee kaksi moduulia. Näitä voi myös käyttää itsenäisenä jolloin erillistä Launchpadia ei tarvitse. Launchpadin tarvitsee ainoastaan ohjelmointiin ja powerointiin jos ei vaikkapa paristoja ole lähistöllä… :stuck_out_tongue:

Tästä linkistä enemmän tietoa ti.com/tool/430boost-cc110l

Teoriaosuudeksi tarjoaisin esimerkiksi Veikko Soinisen insinöörityötä ja varsinaiseksi työjuhdaksi vaikkapa Hopen radiomoduulia.

Ja rapakon takaa saa noita moduuleja tuttuun tyyliin taas halvemmalla :slight_smile: