Helposti työstettävät materiaalit

Tarkoitus on hakea/tilata materiaalia pientä koteloa (enintään 20x20x20cm) varten, ja ylipäätään protoiluun. Mitkä materiaalit tuohon hommaat soveltuvat?
Alumiini olisi suht passeli ratkaisu, eikä hinnatkaan ilmeisesti päätä huimaa. Koteloa varten ajattelin alumiinia, mutta kuinka paksua sen pitäisi olla työstettävyyden ollessa vielä helppoa? Entä muovit yms?

Missä hinnoissa alumiinit ja muovit liikkuu? Tarkoituksena on siis joko tilata pieni määrä alumiinia ja/tai muovia, tai hakea Tampereelta (esim. Bauhausista) enempi, mikäli tulee merkittävästi halvemmaksi.

E: Ainakin Hobby Peoplesta saisi edullisesti pienempiä palasia alumiinia, joten taidan sinne laittaa tilausta. Piti vielä kysyä, kuinka vahva alumiini kelpaa taivuttamiseen?

E2: Noh, nyt kun oikein ajatuksen kanssa aloin selaamaan nettiä, törmäsin tuollaiseen silshop.fi/shop/index.php?ac … t&catId=80
Kelpaisiko tuo mitenkä näihin projekteihin? Hinta ei ainakaan ole paha (jos nyt käsitin tuon olevan jonkin sortin alumiinia).

Alumiini on aika hyvin taivutettavissa. Sanoisin, että 3 millimetrin levy taittuu vielä kohtuudella.

Kuinka olisi kotelon rakennukseen tavallinen pleksi, eli polykarbonaatti (voi taivuttaa jotenkuten lämmittämällä)? Tai jokin puumateriaali kuten vaneri (helppo sahata)? Tai polymorph (siitä voisi taiteilla muutakin kuin levyä)?

Tilasin 1mm alumiinilevyä ja 8mm vaneria, eiköhän noilla saa jotakin aikaan. Ainakin hinnat olivat siedettävät, eli ei mitään turhan kalliita.

Mistät tuota polykarbonaattia saa ostettua ja paljonko hintaa suurinpiirtein?
Tuo polymorph vaikuttaa pätevältä aineelta, ainakin siitä saa pienempiä osia valmistettua helposti. Hinta tosin on aika korkea, joten taidan jättää sen vielä ostamatta.

Itse olen ostellut aikoinaan TKA:lta, nykyään nimeltään ETRA. etra.fi/

Niin sanottuja jämäpaloja saanee edullisesti, mutta mikäli suurempia viipaleita tarvitsee, niin saattaa tulla kalliiksi. Muutamilla euroilla selviää, mikäli hakee pieniä palasia, joita ei kukaan muu halua. Muuten oli jonkin pleksin (en paksuutta muista) neliöhinta ainakin aikoinaan noin 100 euron paikkeilla.

Selvä homma!

Tuli mieleen, että messingistäkin saa rakenneltua helposti kaikennäköistä, joten sopisi varmaan jonkinnäköisiin robotteihin. Ohuen messinkilevyn leikkaus onnistuu tavallisilla saksillakin, joten työstettävyys on helppoa. Levyt saa kaiken lisäksi juotettua kiinni toisiinsa. Eli leikkaa messingistä palat, liitettäviin reunoihin porailee tarpeeksi reikiä ja “neuloo” palat yhteen vaikka messinkilangalla, ja lopuksi kolvailee yhteen. Dremelillä sitten viimeistelee saumat.
Joskus aikoinaan olin vknlopun kurssilla, jossa valmistettiin kyseisellä menetelmällä pieni kynttilän voimalla kulkeva höyrypaatti.

Jos alumiinista haluaa jotain värkätä niin tampereen seudulla suosittelen hakemaan täältä:
rautasoini.fi/
(rautakauppa-> palkista alumiinit)
On vähän eri hinta kun bauhaussin pienrautaosastolla… :mrgreen: Säkällä tuolta voi löytyä jopa tarkoitukseen sopivia jämäkappaleita tai kierrätyspuolelta tarkoitukseen sopiva boksi.
(jos siellä enää saa kierrellä…)

Jos yksittäiskappaleita tekee, niin peltisaksilla, popniiteillä, viilapenkillä ja vasaralla tekee jo aika nättejä laatikoita.
Pienet kolot voi sitten täyttää sikafleksillä tms jos ulkokäyttöön niitä tarvitsee.

Niin ja alumiiniahan voi toki valaakin