Havainto: sähköä ilmassa?

Tein tässä vahingossa sellaisen havainnon kun kytkin tuon telkkarista otetun muuntajan tasasuuntaajan kautta yleismittariin ja toisen pään 12v vaihtovirtamuuntajaan mittarin näyttöön alkoi jo tasavirtamittauksessa tulla virtaa? Virtaa tuli n.40mV. Kun irrotin vieressä olevan Applen laturin seinästä virta putosi nollaan. Laitoin sen taas kiinni ja 40mV taas. Otin mittarin johdoista kiinni ja virta nousi 110mV ja kun joskin muuntajaan jännite putosi nollaan. Onko tämä ihan normaalia?
Ite en ole huomannut ennen tälläistä. Tosin seuraava projekti on langaton sähkö :slight_smile:

Olematta ihan täysin varma siitä, mitä olet mitannut ja mistä, esitän tällaisen arvauksen. Tuo Applen laturihan on todennäköisesti jokin hakkuripalikka, ja niillähän on tapana pöristä ympäristöönsä ties mitä. Mittarisi/kytkentäsi lienee napannut tuota pörinää ja näyttöön on arpoutunut sitten jokin lukema. Kytkennän piuhojen asettelun muuttaminen muuttaa kytkennässäsi olevaa “antennia”, ja sillä selittyy tuokin jännitteen muutos.

Sivumainintana vielä huomautettakoon, että olet ilmeisesti mitannut jännitettä, etkä virtaa.

Kyllähän ilmassa on aina tavallaan sähköä. Katso vaikka www.powerkiss.fi ovat tehneet tuotteen jolla ladataan puhelimia langattomasti.

Pakko halkoa hiuksia sen verran, että ilmassa tuo energia ei ole varastoituneena, sillä nuo laturit toimivat myös tyhjiössä. :wink: