Hälyytyksen asettaminen paristojännitteelle

Paristojännite indigoi kai jollakin tavalla pariston kuntoa ja jäljellä olevaa käyttöikää. Hyödyllinen ominaisuus voisi olla mahdollisuus asettaa hälytys paristojännitteen saavuttaessa jonkin raja.
Onko tällainen ominaisuus suunnitteilla ja millä jännitteellä alimmillaan Ruuvitag ylipäätään toimii?
Li pariston jännitekäyrä alkaa kääntyä aika jyrkästi alas viimeisen 20% kohdalla, kun paristo virtaa yhtään antaa.
Jännitehälystä voisi olla hyötyä todella kriittisissä systeemeissä ja hyvin monien tagien systeemeissä.

Olemme tuumailleet lisätä sovelluksiin tapaa arvioida onko paristo jo vaihtokunnossa. Totuus on kuitenkin, että jännitteen perusteella kolikkokokoisten paristojen jäljellä olevan energiamäärän arviointi on hyvin hankalaa, koska jännite vaihtelee paljon mm. lämpötilan ja rasituksen vaikutuksesta.

Vaikka mittaukset eivät aina antaisikaan luotettavaa tietoa, en sano välttämättä sitä, että paristojännitteen hälytysrajan säädöstä ei olisi kenellekään etua. Jatketaan siis ehdottomasti keskustelua asiasta ja katsotaan sitten, että olisivatko ominaisuuden hyödyt kuitenkin suurempia kuin väärien tulosten tuottamat ongelmat.

RuuviTagin elektroniikkakomponentit toimivat 1,8 volttiin saakka.

Hei.

Mites saisko Gatewayn avulla tehtyä jotenkin semmosen, että sais hälytyksen jos Gateway ole vaikka tuntiin saanut luettua sensorin tietoa tyyppisesti?

Ei auta toki kriittisten sovellusten kanssa, mutta sais ehkä tiedon että joku on joko varastanut pakastimen tai patteri on loppunut kun siitä ei ole kuulunut hetkeen mitään.

Vai onnistuuko tuo jotenkin tuolla signaalin voimakkuudella jo nyt? En keksinyt miten se pitää asettaa… Mutta oletan että se ei toimi koska siltä sensorilta kaiketi pitäs tulla se tieto että signaalin voimakkuus on muuttunut mitä ei tule kun patteri on loppunut?

Huomasin 4 kk patterin loppumisen jälkeen tuon että arkku pakastimen sensori oli pienentynyt. Tuotahan ei nopeasti sovelluksesta katsoessa huomaa kun se näyttää aina viimeisimmät tiedot. Mitkä oli kesäkuulta ja tuo on lisäksi paikassa missä oma puhelin ei jatkuvasti ole siinä lähellä. Mutta Gateway on sijoitettu niin että se saa sieltä ja muualta kokoajan tiedot.

Tällaista hälytysominaisuutta ei ole pilvessä saatavilla tällä hetkellä, mutta idea on kyllä hyvä ja tulemme kyllä harkitsemaan sellaisen lisäämistä tulevaisuudessa.

tmuhonen:Additional information regarding the difficulty with determining when to replace the battery is at

https://github.com/ruuvi/ruuvitag_fw/wiki/FAQ:-battery

My own experience about last moments of dying battery. The time, when the voltage is remarkably lower than normal, is quite short.

Hmmm. Never seen anything like that before.
Very deep wild droops also.
How did you generate this graph?
Can you graph measurmentSequenceNumber over the same time period?
How long has this battery been running?

Battery is original, started about jul 2018, so its over 3 years old. The graph is screen capture from browser view. The other here covers about 5 last hours.

I’ve never seen an CR2477 die like that either, not to mention the huge voltage drops. Here are a couple of examples of my batteries dying. Even below 2V it can still take like a month or so. I have my battery alarm set in Grafana at 1,7V and at that stage the battery is usually pretty much dead. Interestingly, no two batteries behave exactly the same. These have been indoors and all of them lasted 3 years almost to the day.The tag @tmuhonen has might be running a firmware that didn’t synchronize battery measurement to radio activity, those firmwares had a battery voltage near 3 V until they start to collapse very suddenly.

That’s also why we sync the voltage measurement to radio operation these days.