Häiriösignaalin eliminointi, jännite?

Minulle on yhdessä laitteessa Atmelin 328p ohjaamassa mm. hälyttimen sireeniä.

Jännitelähde on 12V paristo, ja Atmel saa jännitteen 5V regulaattorin kautta.

Seuraava ilmiö on kiusana: kun sireeni soi (Claes Ohlsonin halpamalli, joka päästää eri ääniä), niin Atmel menee jotenkin sekaisin ja joutuu “luuppiin” eli laite laukaisee itsensä aina vaan uudelleen. Luulen ilmiön johtuvan sireenin virtalähteeseen aiheuttamista ilmiöistä. Tässä on siis yhteinen virtalähde, mainittu 12V paristo. Ilmiö pitäisi eliminoida. Ehdotuksia?

Atmelin syötössä on muistaakseni 100uF konkka regulaattorin rinnalla, sireenin ulostulossa ei ole mitään. Auttaisikohan siellä vaikka 2200uF konkka tms. yksinkertainen ratkaisu? Sireenin ollessa pois päältä (=johdot irti) laite toimii niin kuin pitääkin.

328:ssa on muistaakseni resetin aiheutuksen ilmoitus. Sillä näkee jos BOD on iskenyt kontrollerin polvilleen. Miten ois diodi ja konkka regulaattorin eteen. Mikäli sireeni pudottaa liikaa jännitettä niin silloin MCU pysyy elossa. Jollain haistelulla, josko jännite putoaa powerilta niin voisi sitten irtikytkeä tuon sireenin.

Onko nyt kyseessä sellainen nyrkin kokoinen neliskanttinen heittoväline paristona? Niistähän ei pysty hetkellisiä kovia virtoja nykäisemään. Jos tuo piipperi vaikka imasee liikaa.

Paristona on tosiaan kaksi kappaletta 6V “heittovälinettä”. Sirra ottaa vain noin 150mA, mutta olenkin kytkenyt sen suoraan transistorin ohjattavaksi - ei siis relettä välissä. Joten kaikki epämääräisyys jännitteessä tulee järkeni mukaan muun piirin iloksi ja haitaksi.

Laitan aluksi sirran releellä ohjattavaksi, suojadiodi releen käämille, ja joku ehdotti 0,47uF kerkoa sirran rinnalle. Katsotaanpa lompakkoa, sanoi valelääkäri.