GSM-pakkasvahti

Olisi tarvetta tehdä verkkojännitteellä toimiva laite, mikä seuraa lämpötilaa ja raportoi tekstiviestillä mikäli lämpötila ylittää/alittaa annetun arvon. Minkälaisista osista lähtisitte kasaamaan tuollaista?

Toimisikohan kaikista yksinkertaisin ratkaisu tässä? Eli kännykkä + laturi ja siihen sopiva ohjelmisto. En tiedä missä puhelimissa on nykyään lämpötila-antureita ja kuinka niitä voi lukea, mutta ennen vanhaan jossain Nokian puhelimissa pystyi ainakin seuraamaan (akun?) lämpötilaa jollain tietyllä näppäinkomennolla…

Voihan tuon toki vaikeammankin (mielenkiintoisemman ja opettavaisemman) kautta tehdä, eli jokin GSM-moduuli, jota ohjaillaan esim. AT-komennoilla mikrokontrollerin avulla.

Partcolla on myytävänä edullinen gsm moduuli, joka tukee at-komentoja:
http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=9&products_id=1138

Erittäin mielenkiintoinen palikka kyllä, täytyisi melkein harkita itsekin hommata pari tuommoista vaikka varalle :open_mouth:

Eipä ollu hinnalla pilattu.
Noissa on kyllä parempi liitin kun noissa, mitä itellä on.

Tuo on kyllä loistava! Tuon kaveriksi tarvitaan ilmeisesti vielä SIM-kortille joku liitin/kanta (näkyi löytyvän samasta putiikista) ja sitten mikro-ohjainlankku ohjaamaan.

Mites lämpötilan kanssa? Onko tiedossa jotain edullista valmista moduulia vai kannattaako väkertää itse?

Lämpötilan mittaamiseen joku LM75 (I2C) tai DS18S20 (1 Wire)

Itsellä samantyylinen projekti aloitteilla… Eli kerrohan ihmeessä miten sinun projekti etenee!

Ajattelin omaa projektia ruveta kasamaan LaunchPadin ympärille. Pitänee ruveta tutkimaan miten tuo edellä mainittu GSM-moduuli toimii Padin kanssa. Jos jollakin on tietoa LaunchPadille sopivasta GSM-moduulista sekä lämpötilaantureista niin kertokaahan ihmeessä! :slight_smile:

LaunchPadin mukana tulevissa mikrokontrollereissahan on flash-muistia vain kaksi kilotavua, että sen rajoissa on mentävä. Myös rautapohjainen UART puuttuu, mutta softalla se on tietty myös toteutettavissa. LaunchPadilla jännitteet ovat muistaakseni 3,6 volttia, joten kannattaa se ainakin tarkistaa, että GSM-moduuli pelaa tuolla jännitteellä, niin ei tarvitse alkaa laskemaan LP:n käyttistä… I2C ja SPI ovat toteutettavissa LaunchPadin mukana tulleessa paremmassa MCU:ssa, joten esim. I2C-anturin saa kyllä periaatteessa pelaamaan.

En hirveästi ole kerennyt LaunchPadia tutkimaan. Mutta kyllä se vähän vaikuttaa hieman köykäiseltä. Kuitenkin tuosta on tulossa harraste projekti jotka ainakin minulla tuppaavat laajenemaan. Eli pitänee ruveta miettimään jotain muuta alustaa jolla olisi enemmän potentiaalia.