Gatewayn muistin hyödyntäminen korvaamaan harva tallennusväli

Ensin haluaisin kysyä, onko parempi kirjoittaa engl. alueelle, eli ovatko kehittäjät (Ruuvi Station/Gateway) suomalaisia vai englanninkielisiä? Toki nämä keskustelut on tarkoitttu kaikille mutta itselläni on tarkoitus tavoittaa myös kehittäjät.

Mutta asiaan :slight_smile:

Gateway siis lukee jatkuvaa dataa mutta tallentaa (2022 jälkeen) vain 10 min (free) tai 5 min välein (basic). Se kuulostaa tuhlaukselta kun anturit kuitenkin lähettävät dataa koko ajan.
Ehdotukseni olisikin, että vaikka data tallentuu pilveen harvoin, se sisältäisi kuitenkin koko datan siltä ajalta, siis ilmaisella 10 min ja basicilla 5 min datan. Näin arvojen muutosta voisi seurata tarkasti vaikka tallennusväli olisikin melko pitkä.

Olisiko tässä ideaa? :slight_smile:

Kaikki kehitystyö tehdään englanniksi ja osa kehittäjistämme ei puhu suomea. Englanti on siis parempi kieli sinänsä, mutta pohdintaa tällaisista voi toki kuitenkin käydä myös suomeksi ja voidaan puolestani pitää tämä nyt toistaiseksi täällä suomenkielisellä kategorialla.

Ehdotuksesi on teknisesti mahdollinen johonkin rajaan asti kohtuullisellakin käyttäjämäärällä, mutta tässä tulee pohdittavaksi se asia, että tarvitseeko kuinka moni mittaamisessa niin nopeaa tallennusväliä? RuuviTageilla yleisimmin mitattavat suureet (lämpö, kosteus) eivät muutu ratkaisevasti sekunneissa, joten hyvin nopeasta tallennusvälistä ei ole sen aiheuttamaan lisäkuormaan nähden suurta etua. Nämä siis koskevat sitä, että asiakkaiden laitteet puskisivat HTTP:llä kaiken datan Ruuvin palvelimille.

Huomaathan, että Gateway tukee myös MQTT-protokollaa, jonka avulla voi tällaisia enemmän reaaliaikatiedonsiirtoa vaativia käyttökohteita toteuttaa. Sen on määrä valmistua kaikkine ominaisuuksineen ohjelmistoversiossa 1.9. Voit seurata firmware-kehityksen tilannetta täällä:

Juu ei nyt sentään sekuntitasolla mutta sekin voisi olla säädettävä ja säätörajat sitten ylikuormituksen välttämisen mukaan.

Minuuttikin olisi varmasti jo hyvin riittävä väli mutta pointti oli siis se, että vaikka dataa saisi haetuksi vain vaikka 10 min välein, saisi sinä aikanakin tapahtuneet muutokset mukaan.