Gateway yhteyden tehostaminen

Hei
Eli onko mitään konstia saada gatewayn ja antureiden yhteyttä tehostettua?
Ongelmana sama kuin aina eli peltiseinät, meillä on firmassa osa antureista sisätiloissa ja osa pihalla. Gateway on sisällä ja kun on peltielementtiseinät niin yhteys pätkii piha-antureihin vaikka etäisyys on noin 10m maksimissaan.
Saako antennia vaikka haaroitettua jollakin konstilla että saisi vietyä seinän läpi pihalle antennin mutta että sisälläkin säilyisi antenni?

T: Timo

Hei,

Tagit lähettävät jo maksimiteholla ja Gatewayhyn on sisäänrakennettu vastaanottovahvistin, eli tehon kasvatus ei onnistu. Antennin haaroitus luultavasti sotkisi sähköisen sovituksen antennin ja vahvistimen välillä, mikä vain huonontaisi vastaanottoa.

En tiedä voisiko tämä oikeasti toimia, mutta ehkä 50 ohminen koaksiaalikaapeli toisesta Gatewaystä ulkona olevaan antenniin voisi toimia niin että antenni jää ulos ja signaali tulee kaapelia pitkin sisälle. @lauri miltä ylläoleva kuulostaa?

1 Like

Google translate:
TG:“Hey
So is there any thing to make the connection between the Gateway and the sensors more efficient?
The problem is the same as always, ie the sheet metal walls, we have some sensors in the company indoors and some in the yard. The gateway is inside and when there are damper walls then the connection to the yard sensors is cut off even though the distance is about 10m maximum.
Can the antenna even be branched with some connectors so that the antenna can be taken through the wall to the yard, but also the antenna can be kept inside?”

Otso replied:
The tags are already transmitting at maximum power and the Gateway has a built-in reception amplifier, which means that power increase is not possible. Branching the antenna would probably clutter the electrical match between the antenna and the amplifier, which would only degrade reception.

I don’t know if this could really work, but maybe a 50 ohm coaxial cable from another Gateway to an outdoor antenna could work so the antenna stays out and the signal comes in along the cable

Haaroittaminen ei ole oikein hyvä ratkaisu, sillä laitetta ei ole suunniteltu lainkaan kahdelle antennille ja se tosiaan todennäköisesti vain sotkisi vastaanottoa. On myös huomattava, että Gatewayn CE- ja FCC-testit on tehty mukana toimitettavan apila-antennin kanssa ja laitetta ei ole virallisesti hyväksytetty kolmannen osapuolen antenneilla. Mutta koska Gateway kuitenkin vain kuuntelee ulkoisesta antenniliitännästä, ei jonkin toisen ulkoisen antennin käyttäminen kuitenkaan käytännössä aiheuta minkäänlaista ongelmatilannetta (esim. rajat ylittävä liian suuri säteilyteho suuntaavaa antennia käyttäessä).

Vaikka Gatewayn jättäisi sisätilaan ja veisi siitä kaapelin ulos ulkoiselle antennille, vastaanottaa Gateway todennäköisesti myös sen välittömässä läheisyydessä olevien anturien signaalit. Tämä siksi, koska piirilevy, antenniliittimet ja antennikaapeli kaikki toimivat jonkinlaisina huonoina antenneina. Esimerkkinä, että käytän itse eräässä kellaritilassa Ruuvi Gatewayta kokonaan ilman ulkoista antennia, koska antennin kanssa se kuulisi myös kellarin ulkopuolella olevat anturit ja se ei käyttötarkoituksessani ole toivottua.