ESPHomen (tai muun firmwaren) asennus Gatewaylle

Moi,
Onko joku kokeillut ESPHomen asentamista Gatewaylle? Onko oman firmiksen asentamiseen jotain kätevää konstia, voiko se mennä esim ihan webbikäyttöliittymän päivityksen kautta jos vain tarjoaisi osoitteen omalle firmwarelle?

En oikein malttaisi enää odotella Home assistant -tukea ja kaikki nykyiset konstit tuntuvat vähän virityksiltä. Sen sijaan että laittaisin gatewayn kokonaan pois ja palaisin vanhaan ESP32-pohjaiseen Ruuvi->HA -liitokseen, käyttäisin mielelläni Gatewayn hyvää antennia ja siistiä paketointia. ESPHomella saisi kytketttyä kauniisti ja saisi lisäksi nekin ominaisuudet käyttöön, jotka vakiofirmiksestä puuttuvat. Ruuvin pilvipalvelu on kiva, mutta ei niin tärkeä että sen pois jääminen harmittaisi liikaa.

1 Like

Moi,

Oman firmwaren voi asentaa näitä ohjeita mukaillen, tiedostot ja niiden osoitteet pitää tarkastaa: GitHub - ruuvi/ruuvi.gateway_esp.c: Ruuvi Gateway ESP32 code.

Gatewayssä on erillinen nRF52832 Bluetooth-piirinä, jos hyvää BLE-antennia haluaa käyttää niin firmwareen pitää koodata tuki nRFn viestien vastaanottamiseksi. Sinänsä ESPhen kytketty WiFi-antennikin toimii Bluetooth-antennina, mutta vastaanottokantama jää selkeästi lyhyemmäksi.