Eri akkutyyppien tärinäkestävyydet?

Tähän voisi löytyä vastausta ehkä helpommin RC-foorumeilta, mutta kysytään nyt täällä ensin. On tullut harrastettua aikoinaan (josku 10v sitten) radio-ohjattavien autojen ja lentokoneiden kanssa. Molemmista ainoastaan polttomoottoriversioita. Vehkeet löytyvät varastosta ja tekisi hieman mieli pistää ne taas ajo- ja lentokuntoon.

Alkoi vain uusia vastaanotinakkuja miettiessäni pyörimään päässä ajatus jostain viime vuosituhannelta, että NiMH-akut eivät kestäisi kunnolla polttomoottorin aiheuttamaa tärinää. Onko tämä väite tosi, vai laitanko armottoman kasan tällaisia tilaukseen? Ennen olen käyttänyt auton/lentokoneen päässä NiCd-kennoja. Niitä ei näytä saavan kovin edullisesti ainakaan tuolta Kiinasta. Laturi löytyisi kyllä valmiina, jolla voi ladata 5- ja 6-kennollisia NiCd-nippuja.

Sitten pitäisi vielä ostaa polttoainetta, jossa on maksimimäärät nitroa. Jos motti pysyy käynnissä hyvin, niin ei hyydy innostus heti alkuunsa :wink:

Nykyisin ne kaikki akut taitavat olla NiMH akkuja ainakin itsellä ne on noissa radio ohjattavissa.
Suurin syy mikä voi aiheuttaa ongelmia vastaanottimessa on, jos akut ovat muovisessa akkupitimessä ja ne pääsevät siellä liikkumaan. Mitään ongelmiahan ei silloin ilmene kun akut on juotettu yhteen.

Ovatko vehkeesi polttomoottorikamppeita?

BTW, auto on tällainen 1:8 buggy: btinternet.com/~paul.dyke/picture5.jpg

ja lentokone tällainen peruslaite: aero65.fr/debuter/avion_ther … g-star.jpg

No mulla on sähkö ja polttomoottorilla olevia, Hobao Hyper 7 (1:8) oli polttomoottorikäyttöinen muutin sen sähköllä toimivaksi. Suurin syy siihen muutokseen oli kun siinä ei moottori oikein tahtonut pysyä paikallaan moottoripukki oli sen verran huonosti tehty.