Elkon merkintä 3R3

Yhdessä vanhemmassa näytössä on yhdeksän pientä elektrolyytti kondensaattoria. Niissä on kaikissa ihan selvästi merkinnät 3R3 35V. En saanut selville mitä tuo 3R3 tarkoittaa eli mikä noiden kondensaattorien kapasitanssi on, mutta arvelin, että joku täällä voisi tuon tietää ja kertoa. Kiitos.

Wikipedia osasi listata kirjaimet M, K ja E, mutta ei tuota R-kirjainta.

Epäilen 3.3 uF, jos kyseessä on pieni elko. Tämä on kuitenkin ihan arvaus ilman parempaa tietoa. Olisiko nopeinta mitata konkka?

Jep, 3,3µF tuo on.

Esim noissa vastaava merkintä nimessä ja kaikki on 3,3µF konkkia

Kiitos vastauksista.

Nuo on jotain 3-4 mm halkaisijaltaan (työntömitta olisi kätevä). Yleismittarissa ei ole kondensaattorin kapasitanssin mittausta, joten en oikein voi sillä noita mittailla. Lisäksi nuo kondensaattorit ovat vanhoja, joten tiedä nyt sitten miten luotettava se tulos olisi. Tosin epäilen ettei noissa nimenomaisissa kondensaattoreissa mitään vikaa ole, mutta tulee halvemmaksi ostaa ne kuin maksaa toiset postit siitä kun en tilannutkaan niitä heti.

@dalwa2: En kyllä näe tuolla mitään merkintää 3R3 noissa.

Siis kuvissahan on vain joku kyseisen sarjan konkka, mutta nimessä tosin on merkinnät 3R3 ja tiedoista löytyy että ovat 3,3µF. Vastaavasti jos haet esim nimellä 2R2, löytyy 2,2µF konkkia jne.

Aa. Aivan. :slight_smile: