Ehdotuksia roboleikkurin seurantaan?

Olisko ruuvailijoilla hyviä ideoita robottiruohonleikkurin edulliseen paikallistamiseen? :slight_smile:
(hankintahinta voinee olla noin 100e, kunhan käyttö olis ilmaista ja simmikorttivapaata)

Se on vähän väliä jumissa jossain, eikä osaa itse piipata apua, vaan odottelee pelastajaansa ikuisesti. Alkaa kyllästyttää tämä aamujumppa ympäri tonttia märän ruohon seassa puskien juuria taskulampulla sohien. Varsinkin, kun ei koskaan ole tietoa onko se jumissa jossain, vai normaalisti ajelemassa… :laughing:

Sijaintitarkkuudeksi riittänee GPS, ainakin puhelimella testailtuna sillä saa ihan riittävän tarkkuuden tontilla. Saa tietty olla tarkempikin.

Minimivaatimuksena, että osaa kertoa sijaintinsa kysyttäessä. Tähänhän löytyis valmiita palikoita, mitkä toimii tekstarikyselyllä, mutta vaivansa ja kulunsa siinäkin on.

Ja hauskahan sen menoa olis seurailla joskus livenäkin ja jatkuva paikkatiedon lähetys olis plussaa, ettei sen perään tarttis kysellä. Löytyneekö jotain tämmöstä ratkaisua ilman tekstarikuluja?

Iso lisäplussa olis, jos hommaan pystyis lisäämään sen vertaa älyä, että sais vaikka luuriin ilmotuksen, kun robo on paikallaan vaikka 5min muualla kun laturissa.

Kantamaa tarttis olla noin 100m, myös peltisen varastohallin ja tiilitalon läpi. Robossa on 24V akku, siitä voi ottaa poweria, tai voi toimia omalla akullaan.

Seurantasofta voi pyöriä Windowsissa/Linuxissa/Androidissa, ei suurempaa merkitystä. Ei tarvii toimia intternetin yli, vaikka plussaahan sekin olis.

Kaikenlaisia ratkaisuja tuntuu olevan olemassa, mutta tuntuvat olevan joko liian lyhyellä kantamalla, tai sitten toimivat tekstareilla. Kai tuollaiseen joku ilmainenkin lähetysratkaisu löytyy, kun ei kuitenkaan tarvita kantamaa edes satoja metrejä.

Softaa pystyn kyllä kirjoittelemaan, että olisko joku Arduino valmiine palikoineen hyvä ratkaisu? Siihen näyttäis saavan gepsiä ja rf-tiedonsiirtoa. Keksiikö joku parempia ideoita? :slight_smile:

(vaihdetaan sitten RuuviTrackeriin, kun se joskus tulee)

Arduino+GPS+ZigBee? Zigbee moduleissa on usein antenni liian heikko printille valmistettu, mutta paremmalla antennilla (Kuparilanka-dipoli vs. PCB-antenni) ollaan kaverin kanssa saatu matkaa tuplaten.