Edulliset mittalaitteet ja tarvikkeet

Ajattelin, että tähän ketjuun voisi kerätä linkkejä edullisiin mittalaitteisiin ja elektroniikassa tarvittaviin kojeisiin. Aloittelevalla harrastajalla varsinkin on yleensä eurot tiukassa, kunnei välttämättä oikeasti tiedä mitä haluaa. Sen takia lista edullisista harrastajalle sopivista on mielestäni aiheellinen. Itse ainakin satunnaisena harrastajana arvostan laitteiden edullisuutta. Ammattilaitteita netti on täynnä pilvin pimein, hinnat vaan on yleensä “voisin tarvita joskus” tilanteiden ulkopuolella.

Voin päivitellä tähän aloituspostaukseen linkkejä laitteisiin ja foorumilla oleviin kokemuksiin laitteista. Käytetyt ammattilaitteet periaatteessa voisi lisätä myös listaan. Niiden ongelma vaan omasta mielestäni on aika heikko saatavuus suomesta ja ulkomailta tilatessa testilaitteen postikulut nousevat monesti laitteen todellista arvoa suuremmaksi. Tästä johtuen pitäisin listalla mielellään ainoastaan uusia laitteita.

Virtalähteet:

 1. http://www.tme.eu/fi/details/ax-3005ds/yksikanavaiset-virtalahteet/axiomet/# ~55€
 2. http://fi.farnell.com/tenma/72-10495/psu-bench-dual-5a-30v/dp/2251947 ~148€
  Kokemuksia:
 3. http://www.ruuvipenkki.fi/foorumi/viewtopic.php?f=4&t=996#p6092
 4. http://www.ruuvipenkki.fi/foorumi/viewtopic.php?f=4&t=996#p5442

Funktio/Signaaligeneraattorit:

 1. http://www.ebay.com/itm/281295638078 ~37€
  Kokemuksia:
 2. Tälläisen tilasin ja sen saavuttua koitan siitä jotain järkevää kertoa.

Oskilloskoopit:

 1. Inffoa
  Kokemuksia:
 2. Inffoa

Työkalut, Piirilevyn syövytys/tilaus, Servot, jne.:

 1. http://www.ebay.com/itm/10PCS-Solder-Screwdriver-Iron-Tip-900M-T-for-Hakko-Soldering-Rework-Station-Tool-/330997361890?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d10faece2 ~5€
 2. http://www.ruuvipenkki.fi/foorumi/viewtopic.php?f=15&t=910&hilit=juotosasema ~100€
  Kokemukset:
 3. Nämä kärjet sopivat kaikkiin hakkon ja hakko-kopioiden juottimiin. Pari käyttökelpoista kärkeä ja omassa käytössä on perus lattamallinen kärki toiminut yli vuoden ilman pinnoitteen selkeää huononemista.
 4. “Rework asema”, kuumailmapuhaltimella/juottimella ja kolvilla varustettu juotosasema. Kokemukset tilauksesta ja laitteesta löytyvät ylläolevasta linkistä.

www.rigol.eu

Itsekin leluja laitellut ja kriteerinä ovat olleet, että ne saa ATK:n kiinni. Tavoite on siis tehdä kytkentä, pyytää laitetta toimimaan ja ATK antaa virrat, jännitteet ja logiikkasnifferin datat sillai kivasti käsiteltäväksi.

Tenman poweri näyttää kovasti Koradin tekemältä. Itsellä on Vellemanin nimellä oleva ja kirjoitin sigrokille ajurin. Löytyy tällä hetkellä gittipuusta. Jos jollakulla on tuollainen niin Itseä *IDN? kysymyksden vastaus kiinnostaisi kovasti. Voi laittaa vaikka PM:ää jos haluaa neuvoja tuon testaamiseen sigrokilla. Tän hetken tilanne on kaiketi, että sigrok-cli toimii pelkästään.

Lisäksi olen tilannut Owonin PCskoopin. Maksoin noin 215 euroa 60MHz skoopista saksata. Messergerät Schemnitz oli paikka Aivan hirveät webbisivut, kauppa toimii nihkeästi, mutta palvelu mailin kautta oli jees. Varaan oikeuden muuttaa mielipidettä siihen asti kuha tulee poistista käteen (heh heh) Tuki sigrokiin ilmestyy varmaan myös joskus.

Ystävämme Clas Ohlsson myy myös UNI-T:n yleismittaria. muistaakseni noin seitsemän kymppiä. Senkin saa sigrokilla USB:n kautta koneeseen kiinni. En keksinyt sille sellaista sähköä, että olisi seoillut verrattuna pikkuseen TRMS Flukeen verrattuna. kolmas desimaali oli joko johdoista johtuvaa tai muuten vain virhettä. Eli ihan jees kapistus.

OpenBench logic snifferi on halpa, mutta ei kannata. Sattuu päähän. Haaveilen jostain paremmasta.