DX:n Bluetooth-moduuli tutuksi - osa3

Firmware päivitys moduliin.
Tässä operaatiossa tarvitaan kahta ohjelmaa, Edellisestä artikkelista jo tuttua pstoolia jolla päästään asetuksiin käsiksi ja blueflash ohjelmaa jolla firmware päivitetään moduliin.
ohjelmointi tapahtuu SPI portin kautta. Tässä esimerkissä vaihdetaan HC05 firmware jossa on kattavammin AT komentoja ja mm. tuki muuttaa moduli master tilaan.

Asetukset talteen.
pstool
Pstool ohjelmalla luetaan aluksi talteen modulin toiminnan kannalta muutama tärkeä asetus, modulin osoite ja oskillaattorin asetukset.
File valikosta Run query valinnalla avataan Query.psq tiedosto(liitteenä viestin lopussa) jossa on pstoolille “ohjeet” mitä asetuksia luetaan talteen. Seuraavaksi aukeaa tallennus ikkuna jossa tallennetaan asetukset tiedostoksi, nimeksi voi antaa esim. backup .
runquery.jpg

Uutta firmwarea sisään.
Blueflash
Blueflash ohjelmassa sammutetaan aluksi prosessori Stop prosessor nappulalla.
hcImage1.jpg

Dump nappula muuttuu aktiiviseksi ja sillä saadaan luettua modulissa oleva firmware talteen. Alkuperäinen firmware tallennettu dump.xpv nimellä
hcImage2.jpg

Choose file nappulalla saadaan valittua uusi firmware joka halutaan ohjelmoida moduliin. Tässä valittuna HC05.xpv
Download nappulalla saadaan ladattua uusi firmware moduliin. aikaa tämä vei testikappaleessa noin minuutin.
hcImage3.jpg

Asetusten palauttaminen.
pstool
Pstool ohjelmassa, File valikosta merge valinnalla avataan aiemmin luettu ja tallennettu asetus tiedosto(backup). Testi kappaleessa tämä piti tehdä jostain syystä kahdesti jotta asetukset tallentuivat kokonaisuudessaan moduliin.
merge.jpg

Liitteenä HC05 firmware, query.psq ja AT komennot
hc05.zip (2.03 MB)

Hienoa! Tällaista tietoa en osaisi itse haalia kasaan.

Kari

erittäin hyvä artikkelisarja kokonaisuudessaan. Minullakin pari noita moduleita ja hyvin tuntui toimivan mitä syksyllä pikaisesti testailin. Pitänee ainakin yksi moduli koittaa päivittää tuolla HC05 firmiksellä, master moodille olisi tarvetta yhdessä projektissa. Jospa se näin hyvillä ohjeilla onnistuisi :slight_smile:

Onkos toi DX:n moduli täysin sama, jota IteadStudio käyttää BT Shieldissään? Esim. ArduinoSolutions myy sitä reilulla 20e:llä (http://arduinosolutions.com/index.php?route=product/product&path=48&product_id=170), joka toki selvästi enemmän kuin pelkkä BT moduli DX:llä, mutta jos haluaa sen helposti Arduinon päälle, niin se on aika kätevä. Siinä muuten on se BT antenni vedetty “emolevyn” reunan yli, kuten joku tais täälläkin aiemmin ehdotella.

Itse tuli toi BT Shield v2.2 hankittua ja hienosti pelaa. Sen Datasheet AT komentoineen löytyy täältä: http://arduinosolutions.com/download/BT%20Shield%20v2.2/BTShieldV2.2_DS.pdf

Samalta modulilta vaikuttaa mutta hc05 firmware sisässä.
Näppärä värkkihän tuo.
itse en ainakaan ole huomannut näin kotilaboratoorio oloissa mitään eroa onko antenni levyn keskellä ,kuten entorpian protolevyssä, vai ulkona levystä.
laitoinkin sen sitten omaan arduino alustaan levyn sisälle “piiloon”, on ainakin väkivallalta suojassa.

Image8.jpg