Diy lcd projektori

moro. onko kukaan tehnyt itse lcd projektoria? mistä hyviä linssejä? purkasin itse halppis tabletin 7" ja kun ei sille mitään käyttöä ole niin päätin että siitähän tulisi Android projektori… muutama 9W led spottivalo löytyy kaapista niin niistä varmaan valoa ja kotelo tulee todennäköisesti puusta… päätinpä kertoa vaikkei mitään näkyvää vielä olekkaan :sunglasses:

Laadukkaita linssejä saa vanhoista piirtoheittimistä. Joissain malleissa on vielä sellainen linssisysteemi, joissa linssien etäisyyttä toisistaan voi säätää linssiä kiertämällä.
Jos jostain vain l√∂ytyy ylim√§√§r√§isi√§ piirtoheittimi√§, voi saada todella laadukkaita linssej√§ k√§u√Ĺt√§nn√∂ss√§ imaiseksi‚Ķ

näin on, mutta voi olla aika kiven alla nykyään… :frowning:

Muutama 9W LED ei riit√§ alkuunkaan. Itsell√§ni on 6.5" LCD:n valona 24v 150W halogeeni ja sek√§√§n ei tahdo olla riitt√§v√§n kirkas. Y√∂aikaan 3m p√§√§ss√§ ‚Äútykist√§‚ÄĚ kuva sein√§ll√§ on jo niin himme√§ ettei tahdo n√§hd√§ tarpeeksi. L√§mp√∂kilpen√§ lampun ja LCD-paneelin v√§liss√§ on 2 kpl normaalia ikkunalasilevy√§. Toinen Fresnel-linssi on valonl√§hteen ja LCD:n v√§liss√§ ja toinen LCD:n ja p√§√§linssin v√§liss√§, molemmat vanhasta leffaprojektorista.