Digitaalinen voltti/ampeeri -mittari [ICL7107]

Morjesta kaikille tänne foorumille.

Tuli katseltua netistä diy volttimittareita, jotka perustuu enimmäkseen picin tai atmelin piireihin, mutta sattumalta huomasin yhteen piiriin perustuvan volttimittarin. Kaiken lisäksi samaisella piirillä luonnistuu amppeerien mittaus. Omalta osaltani tärkein homma on, että tuo Intesilin ICL7107 ei tarvitse ohjelmointi taitoja, jota en itse ainakaan hallitse.

Tuli sitten tilailtua Ebayn kautta muutama piiri, 7-segmentti näyttöjä ja -5 voltin piirejä. Rahaa meni huimat kahdeksan taalaa, joten ei kauheasti kirpaise kahdesta voltti tai ampeeri -mittarista. Tosin menee kaksi viikkoa ennenkuin tavarat saapuvat eripaikoista, joten nyt on aikaa suunnitella Eaglella piirilevy kun valmiita Eagle tiedostoja ei netistä löydy. Tarkoitusena on siis tehdä piirilevyt omalla pikku Proxxon cnc-jyrsimellä, eikä perinteisesti syövyttämällä.

Saa nähdä milloin volttimittarit valmistuvat ja todennäköisesti tulevat sijoittumaan tulevaan säädettävään virtalähteeseen.

Tuossa linkkejä, joiden pohjalta innostus lähti:

http://electronics-diy.com/ICL7107_volt_meter.php
http://electronics-diy.com/ICL7107_digital_ammeter.php
http://www.electronics-lab.com/projects/test/001/index.html
http://www.intersil.com/data/fn/fn3082.pdf ICL7107 Datasheetti

[quote=‚Äúpuurtsi‚ÄĚ]
Morjesta kaikille tänne foorumille.

Tosin menee kaksi viikkoa ennenkuin tavarat saapuvat eripaikoista, joten nyt on aikaa suunnitella Eaglella piirilevy kun valmiita Eagle tiedostoja ei netistä löydy. Tarkoitusena on siis tehdä piirilevyt omalla pikku Proxxon cnc-jyrsimellä, eikä perinteisesti syövyttämällä.

[quote=‚Äúpuurtsi‚ÄĚ]

Viitsisitkö pistää piirilavykuvat tänne esim pdf - tiedostoina, ois itelläki käyttöö.
Ite tosin teen levyjä syövyttämällä