Automaattivaihteiston ohjaus

Heips mikropiirinikkarit!
Minulla on tulossa projektina omavalmisteinen pienkuormaaja, johon ajattelin laittaa diesel moottorin ja automaattivaihtesen laatikon. Ongelmana on kuitenkin semmoinen, että kyseiset kompopnentit ovat eri merkkisistä autoista, jolloin vaihdelaatikkoa ohjaava äly jää automaattiauton moottorinohjausboxiin.
Vaihdelaatikossa on 2 solenoidia vaihteille(4 vaihdetta) ja hall-anturi nopeusmittarille. Peruutus hoituu manuaaliventtiilillä, ohjaus vaihdekepistä.
Vaihdelaatikko on Toyotan A245E ja normaalisti toimiakseen tarvitsisi kaiken moisia antureita moottorin lämpötilasta kaasupolkimen asentoon sekä moottorin ECU:n johon vaihteiston ohjaus on ympätty.

Haluaisinkin ohjata vaihdesolenoideja pelkästään nopeuden perusteella, jolloin tarvitsisin jonkinlaisen piirin haistelemaan nopeusmittarin pulsseja ja syöttämään sen perusteella virtaa solenoideille. Näin alkuun ajattelin pärjätä pelkällä 1-2 vaihdon aikaansaamisella nopeuden mukaan, sillä siihen riittää 1 solenoidin ohjaaminen nopeuden perusteella vaihteen ollessa L alueella. 2 alueella pitäisi löytyä 3.vaihde ja D alueella 4.vaihde ilman solenoidien ohjaamista.

Tulevaisuudessa voisi harkita koko vaihteiston ohjausta omalla automatiikalla, esimerkiksi Raspberry Pillä. Nyt alkuun voisin kuitenkin kuvitella että tuommoinen simppeli yhden solenoidin ohjaus olisi helpompi toteuttaa ihan komponenttitasolla ilman sen kummempaa ohjelmointia? Minkäsmerkkisen hämähäkin jalkona minun kannattaisi alkaa tinailemaan piirilevylle? LM2907?

ti.com/lit/ds/symlink/lm2907-n.pdf

Kuulostais ihan hyvältä jos vain yhtä lähtöä ajattelit ohjata, mutta jos on tarkoitus laajentaa kaikkien solenoidien ohjaukseen niin mä kyllä käyttäisin mikrokontrolleria, vaikka arduinoa tai launchpadia.

Näin aluksi ohjataan vain yhtä solenoidia, loput vaihteet löytyy manuaalisella ohjauksella. Tulevaisuudessa varmaan tulee eteen koko laatikon ohjaaminen, jolloin siirrytään tuohon mikrokontrollerin puoleen.
Tuossa datasheetissä näyttäisi olevan suoraan tarvitsemani kytkentä kuvassa 20. Vastuksen ja konkan arvot joutuu hakemaan kokeellisesti kohdalleen. Noinkohan tuohon kuorman paikalle voisi laittaa suoran ohjauksen solenoidille, vai olisiko turvallisempaa viedä releen kautta?

Jos en pahasti väärin nähnyt, niin tuolla kerrottiin 10/50mA virtoja kestävän. Ei taida kovinkaan suuri solenoidi moisella virralla nytkähtää.