Asiallinen labrapoweri

Nyt kun näitä projekteja alkaa olla “riittävästi”, voisi miettiä jonkinlaisen säädettävän jännitelähteen aka. labrapowerin hankkimista. Vaadittavat speksit kutakuinkin:

[]Pieni koko (= hakkuri)[/]
[]Korkea jännite, korkea virta. Käytännössä varmaan 30V/3A riittää.[/]
[]Mielellään kaksi isoloitua kanavaa[/]
[]Matala hinta/laatusuhde[/]
[]Ohjelmoitavuus olisi iso plussa eli esim. RS232/Eth/GPIB[/]

Farnellista katselin tällaista: http://www.farnell.com/datasheets/1651472.pdf. Tenma lienee Farnellin oma merkki, jota tilaavat joltain pinpongnoname-härdelliltä Kiinasta tms.

Ehdotuksia?

Nyt kun katselin lisää niin tässä lienee kyllä hinta/laatu ennätyksellisen matala: http://fi.farnell.com/tenma/72-10495/psu-bench-dual-5a-30v/dp/2251947 :unamused:

https://www.elfaelektroniikka.fi/elfa3~fi_fi/elfa/init.do?item=69-839-40&toc=19741

Tuollainen Tenma tuli sitten hankittua: http://latex.no-ip.biz/pics/misc/tenma.jpg.

Ihan pätevän kokoinen ja käytettävyys pääosin kohdallaan. Säätimet asiallisia. Huonoja puolia on, että virtarajan minimi on 150mA ja jännitteen minimi on 1V. Virtarajoituksen nopeudesta ei ole vielä tietoa eli en tiedä käristääkö se käytännössä piirit ennen kuin reagoi.

Nostetaan hieman vanhaa.
Selailin pitkään eri myyjien verkkosivuja halpaa “labrapoweria” etsien. Määräävänä kriteerinä oli pääasiassa hinta. Surffailujen jälkeen päädyin tilaamaan http://www.tme.eu/fi/details/ax-3005ds/yksikanavaiset-virtalahteet/axiomet/# tuon virtalähteen.
Toimituskulut oli varsin inhimilliset, 9,72€ upsilla.

Katsoo nyt mimmonen kikkare sieltä tulee. Voin powerin saapuessa koittaa avata sen ja kurkata mitä tuollainen halpa poweri on syönyt. Mitään kovin laadukasta en sisältä odota löytyvän kuitenkaan :sunglasses:

Nyt on virtalähde saatu hyppysiin.
Ihan hienosti tuntuu toimivan niin jännitteensäätö kuin virtarajoituskin.
Näytön lukemat pitävät jännitealueella ihan hyvin paikkansa. Unitestin yleismittariin verraten laitteen omassa näytössä ei juuri heittoa ollut. Jännitealue lähti nollasta ja ylettyi 31,6V asti (0-31,6V).
Virta-alueella laitteen oma näyttö ei ollut ihan yhtä tarkka. 0-200mA eroa oli n. 0,02A eli 20mA verran. 0-5A alueella heittoa oli vaihtelevasti 0,05-0,1A. Virtaa laitteesta tuli yleismittarilla oikosulkien 5,36A.
Ei ole tässä mitään järkevää kuormaa jolla kokeilla isomman jännitteen kera. Jos joku kekkaa jonkun ~5-6 ohm kuorman joka kestää sen 150W niin voin ajaa testin uusiksi :sunglasses:
Tässä pari kuvaa laitteesta, otettu erittäin haastavissa olosuhteissa joten ovat vähän suttuisia :unamused:


Miten muuten nuo kuvat saa näkymään oikean levyisinä? On hieman tyhmää, kun se kroppaa tuon leveyssuunnassa - :unamused:

Kuormaksi vaikka FET tahi trankku ja sen tuuppaat wanhaan prosusiileen!

Jos on halogeenivaloja niin niitä kytkemällä sarjaan ja rinnan, saa paikan johon upottaa tehoa. niiden resistanssi on sitten vain aina jotain ja toimivat näppärästi vakiovirtalähteenä. esimerkiksi kun tein kerran putkivahvistimen, virran päälläolon merkkivalo toimi P-sarjan putkille 300mA regulaattorina hehkuille ja pienellä räpeltämisellä sen sai pysyynkin tuossa hienosti.

Tuolta TME:ltä näyttää saavan powereita aika halpaan hintaan.

Itse ajattelin tilata jommankumman näistä:

http://www.tme.eu/fi/details/tp-1303/monikanavaiset-virtalahteet/twintex/#

http://www.tme.eu/fi/details/tp-2303/monikanavaiset-virtalahteet/twintex/#

Onko kellään kokemusta näistä Twintexin laitteista? Ja tuolla hinnat on nettohintoina, kuinka monta prosenttia hintoihin tulee lisää veroina?

Tuo nettohinta joka sivuilla näkyy on se minkä joudut maksamaan. Mitään tulleja tai alveja ei enää hintaan tule, koska puola on ETA/EU alueella.

Kiitos vastauksesta.

No sittenhän tuo aivan törkeen halpa kauppa, mulla on ollut kauheen vaikee löytää halpoja powereita ja oskilloskooppeja. Ja vielä paypal maksu, täyellinen mesta.