Arduinosta ohjaus proportionaali venttiilille

Tarkoitus olisi ohjata arduinon PWM ulostulolla proportionaali venttiiliä joka vaatii ohjaukseen virtaa 1000 mA ja jännitettä 1,8 - 10,6 volttia. Ilmeisesti PWM suodatetaan ensin alipäästösuodattimella ja sitten vahvistetaan transistorilla? Vai kuinka? Millaista rautaa arduinon ja venttiilin väliin pitäisi laittaa? Auttakaa tyhmää… Kiitos!

jos Lontoon murre on tuttua:
http://playground.arduino.cc/Learning/SolenoidTutorial
itse olen juuri tuolla kytkennällä ohjannut 24V proportionaali venttiilipöytää PWM:llä suoraan…

Ei tuo kytkentä ihan avautunut. Eli siis esimerkissä ohjattu solenoidia maadoittamalla se fetin läpi? Venttiili jota käytän, ottaa käyttövirran ja maan suoraan virtalähteestä ja venttiilin asento säädetään ohjausjännitteellä. Miten tätä kytkentää hyödynnetään ohjausjännitteen aikaansaamiseksi? :blush:

onko siis venttiilissäsi 3 napaa (plussa, miinus ja ohjaus)?? minkälainen venttiili on kyseessä?

Venttiili on Danfoss PVG propo, jossa neljä napaa, maa, virta 12vdc, suojamaa, ohjaus. Venttiilin asentoa ohjataan muuttamalla ohjausvirran suhdetta syöttöön. Jos syöttö tasan 12v venttiili keskiasennossa kun ohjaukseen syötetään 6v. Ääriasennot muistaakseni 15% syöttöjännitteestä ja 85% syöttöjännitteestä.

Atmelin PWM-> -> diodi-> konkka vuotovastuksella -> sopiva opari jossa on vahvistus noin kaksi, FET ja takaisinkytkentä lähtöjännitteestä

Tai sitten ihan transitorikin. Perus LM358 jaksaa ohjata tarpeeksi jäykän (12V ja jokunen ämäpäri) transistorin kantaa. Emitteri tulee lähtöön, kanta oparille ja kollektori teholähteeseen. Joku kiinanihme 12V hakkuri ja sen perässä kohtuullinen konkasto toimii hyvin. Kivelle hieman jäähdytystä, se voi lämmitellä 12+W helposti.

Vai tarvitseeko olla valmis palikka. Kai joku niitäkin tekee.

Ei tarvitse olla valmis paketti, mutta nyt sarja tyhmiä kysymyksiä:
konkka vuotovastuksella, eli PWM:n ja maatason väliin kondensaattori ja vastus sarjaan?
Minkäkokoinen kondensaattori ja vastus?
Ja takaisinkytkentä siis vasta FET:in jälkeen, ei oparin ja FETin väliin?

Konkan koko riippuu PWM taajuudesta. Vuotovastus saisi olla jotain kymppikilon ja megan väliltä. Siten että löytyy tasapaino. Tosikätsy ohjastaa ADC:n mittaan konkan päässä olevaa jännitettä ja säätää sen perusteella PWM:ää.

Eli Atmeli lataa konkkaa, (itseasiassa se voisi purkaa myös jos diodin jättää pois) konkan toinenpää on maissa ja toinen Atmelissa. Konkan rinnalla on vuotovastus, joka purkaa sitä.

Oparin takaisinkytkentä menee juurikin niin, että virallisesta ulostulojännitteestä otetaan takaisinkytkentä, jotta saadaan järjellinen tieto. transistorihan ei nosta jännitettä tässä kyteknnessä vaan toimii virtavahvistimena.

Vuokko tarkoittanee alipäästösuodinta, jolla suodatetaan PWM signaalista korkeataajuuksinen kytkentätaajuus pois ja saadaan (lähes) DC:tä.

Eli ei muuta kuin RC suodin PWM:n (ja sen vahvistimen FET/tms) perään, niin saat säädettävän DC lähteen.

Selvennetään nyt vielä, eli rakennan alipäästösuodattimen PWM:n taajuuden mukaan ja laitan sen jälkeen FET:n, vähän niin kuin alunperin hahmottelin. Kytkennässä ei siis tarvetta operaatiovahvistimelle tai diodille?

Jos Atmelin käyttöjännite on 5V, niin miten se pystyy antaan 12V pihalle?

0 -5V tarvitsee skaalata jotenkin 0-12 skaalalle ja siihen tarviit sen oparin.

Ottaako tuo tosiaan muka amppeerin virtaa ohjaukseen? :open_mouth:

Näin olin säätimen datalehdestä katsovinani

Ja tuohon opariin palatakseni, voiko tuolla laskurilla laskea takaisinkytkentään käytettävät vastukset:
koti.mbnet.fi/~huhtama/ele/index.php?si=ml14.sis

Esim. 150 kohm ja 162 kohm