Arduino + watchdog herätys via serial

Moro piiitkästä aikaa! Ei ole paljon ollut aikaa rakkaille elektroniikkaharrastuksille pitkiin aikoihin mutta sainpa työn kautta tilauksen ampumaradan taulun-nostolaitteen automatiikasta. Normaalisti työssäni tällaiset toteutellaan ihan logiikoilla mutta en voinut vastustaa ajatusta että tekisin tähän täysin oman sulautetun ohjauksen.

Tarpeet:
Taulu on noin 75m päässä ampumapaikalta. Siellä on tällähetkellä moottorit ja todennäköisesti sähkönsyöttö saatavilla taulujen nostamista varten.
Alkuperäisesti tauluille on annettu käsky ampumapaikalta pelkällä nappiohjauksella ja pitkällä kaapeloinnilla mutta kaapelointia ei jostain syystä ole todettu kestäväksi ratkaisuksi.

halutaan langaton ohjaus.
Järjestelmän kuuluisi alustavien tietojen mukaan toimia niin että ampumapaikalta annetaan käsky tauluille. Odotellaan esimääritetty aika jonka jälkeen taulut kääntyvät näkyviin. Osuipa tauluihin tai ei, ne kaatuvat automaattisesti toisen esimääritetyn ajan jälkeen. En ole varma täytyykö taulujen päästä saada tieto niiden kaatumisesta, pystyssäoloajasta tai muusta vastaavasta mutta se selvinnee projektin edetessä.

Hyllystä sattuu löytymään valmiiksi radiotaajuusalueella toimiva pitkän kantomatkan lähetin-vastaanotinpari UART-tason liikenteelle.
Arduino taittuu vanhojen projektien pohjalta ehkä sen verran mitä tarvitsee mutta siltä varalta jos taulujen päässä ei olekaan sähkönsyöttöä niin saatettaisiin tarvita akusto sekä watchdogi ettei lankku vetele akustoa tyhjäksi joka kuukausi.

Watchdogista ei olekaan kokemusta millään lailla mutta jos langaton lähetin kytketään tx-rx pinneihin ja watchdogilla vahditaan rx pinnin liipaisua niin eikös sillä saataisi lankku aina hereille?

Silloin pelkkä langaton lähetin/vastaanotin olisi kokoajan hereillä.

Ideoita vinkkejä?

Vahtikoira on hiukan eri juttu. Se on kopissaan ja nukkuu (eli laskee laskuriaan) Sitä tarvitsee aina välillä ruokkia (asettaa laskuri) ettei se purase (resetoi piiriä) unien loputtua (laskuri triggeroi)

Olet etsimässä ulkoista keskytystä. Reunaherkkänä se kytketään RX pinniin ja silloin tapaahtuu herätys. keskytys pitää olla tosi lyhyt. Ei tarvitse edes tunkea rekisterejä pinoon vaan saman tien tulla RETI:llä takaisin. silloin kontrolleri herää muistaakseni joistain virransäästö tiloista.

tässä pitää sitten muistaa,kun jos tekee jotain nukkuvaa tai keskeyttelevää, että AVR suorittaa aina yhden käskyn pääohjelmaa palattuaan keskytyksestä ennen seuraavaa keskeytystä. Tämä voi olla ongelma tai mahdollisuus.