Arduino vs. Teensy

Moi,

Ajattelin hankkia itselleni Teensy 3:n USB HID (keyboard/mouse) ominasuuksien takia, koska keksin erään mukavan idean jota olisi kiva kokeilla. Tarvitsen tuon kehitysympäristön tällä hetkellä tuon HID:n takia.

Tutkian asiaa hieman pidemmälle ja löysin, että Arduino tarjoaa myös hieman laajempaa kokonaisuutta, mikäli tulevaisuudessa haluaisin kokeilla jotain muuta. USB HID ominaisuudet on tarjolla Arduinon Leonardo ja Due laudoissa, mutta hinnat ovat Suomessa ainakin Teensyyn nähden hieman kalliimpia erityisesti Due (~50e).

Lisäksi tarkastelin Teensy 3:n ja Arduino Leonardon ja Due:n muisteja, sekä suorittimen nopeutta. Ymmärtääkseni Teensy 3 on nopein kaikista, mutta muistien osalta en ole aivan 100% varma.

Haluaisinkin nyt kuulla mielipiteitä / suosituksia noista vaihtoehdoista, esimerkiksi laitteiden muista ominaisuuksista (IO Ominaisuudet?) joille voisi tulevaisuudessa löytyä käyttöä. Ajattelin hankkia tuohon Teensy 3:n samalla SD korttipaikan ja LCD näytön, joten miksi maksaisin tuosta Duesta ~50e, kun Teensyn saa posteineen ~30e? (ilman SD ja LCD)

Linkkejä:
Teensy 3 (datasheet): http://www.pjrc.com/teensy/K20P64M50SF0.pdf
Arduino Due: http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardDue
Arduino Leonardo: http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardLeonardo

Mitä muuta pitäisi muistaa hankkia näin aluksi? Mitä tuo “Headers” tarkoittaa tässä yhteydessä “Arduino Leonardo (With Headers)”, onko se jotain kytkentöjä varten tarvittavaa? Jännitelähde/muuntaja? + connectorit? …

Ohjelmointikokemusta löytyy ja olen TeKu:ssa Atmelin AT128:a, jonkin verran ohjelmoinut joten sulautetut ovat siinä mielessä tuttuja “Datasheet käteen ja menoks” :nerd: