Arduino uno+ motorshield3 x2

Moi. Aloittelen cnc harrastusta ja tekeillä on kevyt XY plotteri jolla olisi tarkoitus opetella cnc tekniikkaa. Ongelma on että ostin nyyppänä arduinoon kaksi motorshieldiä ajatuksena ohjata kahta steppimoottoria, nyt mulle selvisi että en saa kytkettyä kuin yhden moottorin koska shieldit käyttää samoja pinnejä… yhden moottorin/ akselin ajo kyllä luonaa hyvin.
Onko mitään neuvoja miten saisin lisättyä näihin piireihin toisen steppimoottorin.
Ja jos joku tahtoo olla oikein ystävällinen ja auttaa alkuun harrastuksessa vastailemalla tyhmiin kysymyksiini niin tässä on mun meili ariketonen34xgmail.com

Selvittämällä mitkä pinnit ovat vielä Arduinossa vapaana, kun kytkettynä on yksi shield, sitten selvität mitkä pinnit pitää kytkeä siitä toisesta motorshieldistä ja sitten vedät johdot Arduinosta sen motorshieldin pinneihin. Tähän tarvitset jotain sopivia kytkentäjohtoja.

Arduinossa on 14 + 6 = 20 GPIO-pinniä ja tuollainen shield vaatii kahdeksan, joten kahden kytkeminen pitäisi onnistua. Muista, että analogisia tuloja ovat vain ne kuusi A-alkuista, joten sellaista tarvitsevat shieldin pinnit pitää kytkeä niihin. Niitä pinnejä voi kuitenkin käyttää myös tavallisesti digitaalisina tuloina ja lähtöinä.

Lopuksi joudut varmaankin muokkaamaan Arduinon MotorShield:n kirjastoa, niin että saat sen käyttämään kumpaakin shieldiä tai ohjelmoimaan oman ohjauskoodin. Se ei ole välttämättä ihan helppo homma (riippuu ohjelmointitaidoista) ja siihen kuluu helposti enemmän aikaa kuin tuohon yllä olevaan.

arduino.cc/en/Main/ArduinoMotorShieldR3

Helpommalla pääset kuitenkin, jos hankit sellaisen shieldin, joka tukee useampaa moottoria ja ehkä jopa pinoamista. Sellainen löytyy ainakin AdaFruitilta: learn.adafruit.com/adafruit-mot … o/overview (AdaFruitilla on jälleenmyyjiä Suomessakin)