Arduino näppäimistön lukeminen

Sellaista on olis mielenpäällä, että miten saan käytettyä näppäimistön nappuloita arduinon ohjaamiiseen?? Vai onko tämä edes jotain mitä kannattaa ihan uutena lähteä opettelemaan??

Siis ajatuksena on minulla ohjata servoa toiseen suuntaan kun painan yhtä näppia ja toiseen suuntaan kun painan toista. Koitin tuolta arduinon sivuilatkin katsella vinkkiä, mutta äkkiseltään en löytänyt muuta kuin sellaisia ohjeita jossa jotain liitetään suoraan arduinoon. mutta haluaisin nimen omaan oppia miten saan koneen näppäimistöllä tuota.

Ja viellä jos sellaisen toiveen saisi esittää, että opastus tapahtuisi kuin lapselle, ehkä jopa hiukan hitaalle lapselle… :smiley: En tosiaan ole ehtinyt kuin muutaman illan harjoittelemaan ledien vilkuttelua, wii:n nuchuck:n akseleiden lukemista ja servon ohjaamista valmiilla arvoilla.

Oletko nyt aivan varma, että haluat kytkeä näppäimistön kontrolleriin? sunnan valintaan riittää kaksi nappia. Mutta jos PS/2 näppis kelpaa niin suuntaa epanorama.net/links/pc_inter … l#keyboard niin siellä on tietoa.

Homma menisi jotenkin näin: kellolinja keskeytykseen ja laskevalla reunalla luetaan bitti. Kun on kaksi tavua luettu tiedetään napin painallus. Kun tulee tietoa lisää niin tiedetään milloin se on vapautettu.

USB näppistä en ala edes ajattelemaan.

Jos kuitenkin haluat näppäimiä kytkeä, oli jonkun ukon nimetty multipleksaus, jolla pystyi säästämään johdoissa. Se saattaisi olla käytännöllinen. Muut saa täydentää tämän vihjeen.

Ja pahoittelen. En osaa arduinoa puhua. C:tä ja assembleria kyllä ymmärrän mikrokontrollereissakin.

Arduinolle näyttäis löytyvän kirjasto ps2 näppiksen tulkitsemiseksi.

arduino.cc/playground/Main/PS2Keyboard

Laurin muualle laittaman linkin suunnalla vähän pyörittyäni törmäsin juuri äsken myös tuommoiseen tutoriaaliin:
nerdkits.com/videos/interrup … _keyboard/

Videon kanssa pääsee hieman sinuiksi siihen, mitä tuleman pitää, ja tekstiosuuden perusteella pääsee arpomaan vähän lisää.