Arduino lcd ongelma

Hei! Hankin noin viikko sitten arduino aloitus pakkauksen ja olen suurella mielenkiinnolla testaillut erilaisia opaskirjan esimerkkejä. Vastaan tuli kuitenkin ongelma pakkauksen mukana tulleen lcd näytön kanssa. Koodi on seuraavanlainen:

#include <LiquidCrystal.h> // initialize the library with the numbers of the interface pins LiquidCrystal lcd(12,11,10,9,8,7,6,5,4,3,2); void setup() { lcd.begin(16,2); // set up the LCD's number of columns and rows: lcd.setCursor(0,0); // set the cursor to column 0, line 0 lcd.print("Welcome"); //// Print a message to the LCD. lcd.setCursor(0,2); // set the cursor to column 0, line 2 lcd.print("Arduino is Easy"); //Print a message to the LCD. } void loop() {}

lcd näyttö toimii kyllä mutta näytölle tulee satunnaisia kirjaimia. En saa siis haluamaani teksitä näkymään. Onko kellään ajatusta siitä missä vika piilee? Voiko tälläinen onglema olla kytkennöissäni vai onko koodissa vikaa?

Onko satunnaisilla kirjaimllla jotain yhtenäistä tapaa tulla? mitä tulee esimerkiksi “ABCabc” merkkijonolla?
Onko tuo oikeasti kytketty 8-bittiseksi?

Koitin nyt tällä oppaalla ja nyt toimii! http://www.arduino.cc/en/Tutorial/LiquidCrystal
Eilen kotin myös tällä ohjeella mutta kirjaimet olivat silti satunnaisia. En tiedä missä vika oli mutta pääasia että nyt toimii. Kiitos!:slight_smile:

edit: Yritän tässä saada näytöltä näkymään lämpötilaa. Vaikeuksia kuitenkin tuottaa se että anturi ei anna tarkkoja lukemia. Tämä johtunee siitä että lcd näyttökin on kytketty 5 volttiin. Koitin erilaisilla netistä hakemillani laskukaavoilla saada oikeaa lukemaa mutta ei osu:) Yritin vaihtaa anturin 3.3 volttiin ja koodiin myös powervoltagen 3.3v mutta silti lukemat on mitä sattuu:)

Käytän siis lm35dz anturia.

Tässä yksi esimerkki jota koitin mutta jokin mättää.

float sensorValue = analogRead(A0); float powervoltage = (sensorValue / 1024.0) * 5000; float tempC = powervoltage / 10;

Tämä taas ei toimi ilmeisesti siksi että 5 volttiin on kytketty myös lcd näyttö.

[code]
float powervoltage=5;//define the power supply voltage.
void setup() {

Serial.begin(9600);
}
void loop() {
float temperature;
// read the input on analog pin 0:
float sensorValue = analogRead(A0);
// print out the value you read:
temperature=(sensorValue/1023)powervoltage100;
}[/code]