Arducopterin rakentelu projekti

Eli tarkoituksena olisi aloittaa tuollainen Arducopterin rakentelu. Lisää tietoa löytyy osoitteesta:
http://code.google.com/p/arducopter/wiki/ArduCopter?tm=6

Valmis rakentelu kitti maksaisi vähän vajaa 600 dollaria DIY dronesilta.
Pelkkät frame ja moottori kitti olisi noin 300 dollaria.

Ajatukset siitä kuinka paljon hinnoissa on ilmaa ovat tervetulleita?
Kannattaisiko jonkinlaista kimppatilausta miettiä (jos siis osallistujia löytyy)?

Ja tietysti jos löytyy jo kokemusta kyseisestä laitteesta kuulisin mielelläni enemmän asiasta?
Kopteri.netissä oli asiasta jonkin verran keskustelua käyty:
http://www.kopterit.net/index.php?topic=9477.0

Olisin myös kiinnostunut tekemään aiheesta suomenkielisin wiki sivuston.
Samaan tyylin kuin ruuvitracker etenee.

On toi 300 dollaria aika paljon rungosta ja moottoreista. Rungon rakentaminen onnistuu itse, niin kuin tuolta kopterit.netin sivuilla on rakennettu. Moottoreita ja niille nopeudensäätimet kannattaisi tilata hobbykingistä: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/index.rc

Mootorit ja tarvikkeet kiinasta ja rungon rakennus itse. Voisi päästä hyvinkin alle 150 euron. Hintaan vaikuttaa materiaali mistä rakentaa ja kuinka ison. Ja painon ja koon seurauksena tulee tarve isompiin moottoreihin ja tehokkaampiin säätimiin.

Toumoinen arvio tuli noin 10 min selailun jäkeen. Hinta siis jäisi huomattavasti alemmaksi kun ostaa valmis setti. Lisäksi tietenkin kaikki elektroniikka mutta silti hinta jää alle 600 dollarin.

Hobbyking myy paitsi moottoreita ja quattro-kopterin ohjaus ‚Äėlautoja‚Äô my√∂s quatrojen runkoja. Usein omatekoinen runko on n√§it√§ parempi, jos tekij√§ on v√§h√§nk√§√§n jyv√§ll√§ rungolle asetettavista vaatimuksista (ja k√§ytett√§vien materiaalien ty√∂st√§misest√§.)
Suuri osa Hobbykingin moottoreista on hyviä, mutta laatu voi vaihdella, esim. magneetteja voi olla irti uudessa moottorissa. Parempia moottoreita voi halutessaan ostaa esim. Vertical Hobby:stä. Moottoreiden hinta on kovempi, mutta hinta/laatusuhde on silti hyvä.

T√§√§lt√§ √§√§ni verticalin moottoreile, mik√§li oikean kokoinen l√∂ytyy, ovat todella luotettavia + mainio teho/painosuhde. Hobbykingist√§ kolme moottoria ostanut, jokaisessa jotain pient√§ sanomista poraustarkkuudessa¬ī, magneettien liimauksessa tai jossain muussa. Kyll√§ ne kingin moottorit on ihan ok, mut jos ei halua k√§ytt√§√§ aikaan turhaan s√§√§t√§miseen, niin kerralla investoi dualskyn laatuun-.