Apua kytkentään?

Tervehdys

Joulun alla sitä aina innostuu lupaamaan kaikenlaista ja nyt sitten tällaista: lapselle tulee tehtyä leikkihella… integroitu, sellainen. Tarkoituksena on laittaa jokaisen neljän levyn alle ja uuniin kirkas ledi, yhteensä siis viisi. Jokaista ohjataan omalla kytkimellään joten yhtä aikaa saattaa siis olla päällä yhdestä viiteen tuikkua.

Virtalähteinä on ajateltu pääasiallisesti paristoa, esim. 9V tai sitten muuntajaa 12V-15V.

Mikä tuohon olisi järkevä/simppeli kytkentä? Itse ajattelin rinnankytkettynä: kytkin-etuvastus-led… mutta joku tuossa kiusaa, voiko se olla noin helppoa?
kytkentä.jpg

Onhan se juurikin noin helppoa.
Kytkennässäs vaan ledi väärinpäin, muuten hyvä :wink:
Korvaa kytkimet kytkimellä varustetulla potentiometrilla niin saat säädettävän tehon hellanlevyyn :slight_smile:
9V patteri ei kovin montaa tuntia jaksa ledejä polttaa, suosittelenkin esim. 3xAA paristoja sarjaan kytkettynä. Paristokotelo ei montaa euroa kustanna.
4,5V jännitteellä sopiva etuvastus olisi ~150ohm ja potikaksi esim. tommonen uraltone.com/ctr-potentiomet … mella.html

Kiitti vastauksesta ja vinkeistä. Täytyy korjata tuo ledi lopullisessa suunnitelmassa sitten oikein, ettei tule kokoonpanolinjalla mitään sanomista. :slight_smile:

Täytyy tarkistaa omat varastot, millasta vastuskalustoa on olemassa, vai pitääkö alkaa tilailemaan… samalla vois sitten vaikka nuo potikatkin ottaa harkintaan. Koko projekti on luonnollisesti paisunut jo jonkun verran, miksei sitten vielä tuotakin vois.

Lähtökohtana oli rouvan tilaama pahvilaatikkohella… siitä sitten vähän kovempiin materiaaleihin ja lopulta tuohon integraatioon ja sähköistykseen. Miksi tehdä helposti, kun voi kerran hankalamminkin? :smiley: Ja ei, tietenkään sellaista ei voi ostaa valmiina…