Anturin käyttö Japanissa

Ajattelin laittaa tämän vaimoni kotiin Japanissa. Talo ei ole 24/7 asuttu vaikka vanhin poika siellä viettää osan ajasta.

  1. Anturi ulko-oveen. Tunnistaa milloin avattu ja kuinka kauan.

  2. Maanjäristys varoitus on jo käytössä ja huutaa meillä kotona Suomessakin. Saako kuitenkin tähän mitään sovellusta mikä mittaisi tärinää?

  3. Keittiö ja pesukone huone. Kosteuden ja lämmön mittaus.

  4. Yläkertaan lämmön, kosteuden yms mittaus.

Eli 4 Ruuvilla pitäisi selvitä? Miten rakentaa järjestelmä?

Anturit kun rekisteröivät liikkeen, niin luulisi että maanjäristyksenkin nappaisi.
Jos McGyveröidä haluaa, niin laittaa anturin johonkin kiinni mikä heiluu herkemmin jos/kun järistys iskee.

Ruuvin oma järjestelmä antaa liikkeelle oman hälytyksensä. Eli ainakin oven suhteen tämä on paikanpäällä varmaan helppo testata toimivaksi.
image

Japanilaiset talot eivät suuria ole, että mahdollisesti voisi selvitä ihan interwebbiin liitetyllä puhelimella optimaalisesti sijoitettuna - mikä keräisi datan. Jonka sitten voisi? kotona omalla puhelimella katsoa.
Tästä jälkimmäisestä en ole varma, koska itsellä ollut Gateway käytössä. Eli en tiedä pystyykö dataa keräämään kakkos puhelimella ja samaan sitten kurkistamaan toisella puhelimella (joku fiksumpi tähän kertonee oikean vastauksen).

E: Enempi jos tietää asioista niin Home Assitantilla anturit pilveen ja niitä sitten kotona seurailee.
Vähempi jos tietää, niin RuuviGateway on mainio ratkaisu.
Ja jos jonkin verran tietää, niin RuuviGateway → Home Assitanttiin ja kotona dataa seurailemaan :smiley:

Hei Tapani!

Kaikki tämä Ruuvin antureilla kyllä onnistuu ja myös Ruuvi Stationissa. Virallinen firmware ei ole toki aivan optimoitu juuri maanjäristysten mittaamiseen, eli sitä voisi näppärämpi tekijä parantaa. Lisätietoja anturista täällä.

Ruuvi Gateway soveltuu hyvin mittausjärjestelmän rakentamiseen ja tukee datan lähettämistä myös omille MQTT(S) ja HTTP(S) palvelimille ja on suositeltava parannus monen anturin ympäristöön, jossa anturitietoja usein luetaan esimerkiksi kännykän Bluetooth-yhteydellä ja sen kuuluvuusaluella.

J_Taina mainitsikin jo Home Assistantin, jossa on integraatiotuki Ruuvi Gatewaylle.

RuuviTagin liikeanturi rekisteröi kaikki liikkeet aika herkästi, joten siitä ei voi oikein päätellä oven auki- tai kiinnioloa ainakaan täysin aukottomasti. Eli joskus liikeanturi saattaa antaa vääriä hälytyksiä myös.

Tässä kuva miltä liikeanturin tiedot näyttävät, kun tieto tulee Ruuvin pilvipalveluun gatewayn kautta. Tässä tapauksessa anturi on kiinni oven karmissa, ei suoraan ovessa:
image

Sen sijaan oven aukioloajan näkee ehkä huomattavasti paremmin lämpötilasta. Lämpötila muuttuu hyvin herkästi vaikka ovi olisi vain hetken avoinna.
image