Android puhelin gatewayna

Hei,

Hankin kuusi ruuvitag anturia, asentelin ne eri puolille taloa.
Tiedonkerääjänä toimii vanha android puhelin, jossa on ruuvitag sovellus.
Se toimii gatewayna ja lähettää tiedot wlan:n kautta internetissä olevalle linux-palvelimelle, joka vie tiedot tietokantaan.
Tietokantatietoja näytetään Grafanan avulla graafisessa muodossa.
Periaatteessa kaikki näytttäisi olevan ok ja toimivan.
Ongelmana on se, että android-puhelin lopettaa tietojen lähettämisen säännöllisen epäsäännöllisesti. Sovelluksen aktivointi tuntuu palauttavan toiminnallisuuden hetkeksi.

Kysymys kuuluukin, että onko joku täällä käyttänyt android puhelinta tällaisessa käyttötarkoituksessa onnistuneesti. En nyt saa selville, onko ongelma puhelimessa (vaatiiko cpu:ta tai muistia tietyn verran toimiakseen luotettavasti) vai onko vika ruuvitag sovelluksessa.

Pidätkö puhelinta kytkettynä laturiin? Laturissa puhelin ei yleensä mene nukkumaan lainkaan. Eri Android-puhelimet käyttäytyvät hyvin eri tavoin ja usein tällaisissa ongelmissa on syynä, että puhelin rajoittaa sovelluksen käyttämiä resursseja. Kannattaa myös katsoa, että ohjelma on puhelimen virranhallinta-asetuksissa merkattu niin, että sen toimintoja rajoitetaan mahdollisimman vähän.

Puhelin on laturissa koko ajan ja virransäästöt nähdäkseni pois päältä.
Puhelin tiedonklerääjänä vaikuttaisi muuten toimivalta ja pieneen tilaan mahtuvalta ratkaisulta, eikä tarvitsisi rakentaa rasperry tms. tiedonkeruukonetta tätä varten.
Puhelin on vanha lenovo, sinänsä ehyt puhelin, jäänyt pois aktiivikäytöstä uudemman tieltä.
Mutta hyvä tietää, että ratkaisumalli pitäisi toimia. Olisihan tuossa vanha ios puhelinkin, jolla kokeilla.

Minulla on ollut koekäytössä Sony XPeria Performance, kullakin anturilla oma Gateway. Virransäästökin päällä. Hyvin on toiminut.

Tosin siirryin Raspberry Pihin kokeilujen jälkeen.