Analogisten signaalien ohjaus

Pitäisi saada kytkettyä ja katkaistua analogisia (video) signaaleja mikrokontrollerilla (ainakin alkuun Arduino/AtMega), joten jonkinlainen osa tarvittaisiin kytkimeksi. Tavalliset NPN ja PNP transistorithan laskevat jännitettä vähän, joten ne tekisivät häiriöitä videokuvaan, ja siksi ne eivät käy. Minkä tyyppisiä transistoreja voi käyttää ilman, että signaaleihin tulee muutoksia? Tai olisiko jotain muita tarkoitukseen sopivia osia. Tarkoitus olisi ainoastaan valita mikrokontrollerilla eri signaalien välillä se kulloinkin haluttu.

Tarkoitus olisi ohjata ehkä kuutta (laskin nopsasti, voi vähän heittää) eri signaalia ja ne voivat olla RGB tai komposiitti videota tai synkronointisignaalia.

JOs mikropiiri kelpaa niin 4066 mahtais toimia tähän tarkoitukseen.

Toki, paremmin kuin hyvin. Itse en vain tunne noita laisinkaan, joten en osannut ehdottaa, mutta sillä jätinkin aiheen hieman avoimeksi.

Tuo 4066 ilmeisesti on tehty tämän tapaisiin kytkentöihin. Miinusta on vain 4 kytkintä, mutta se tarkoittaa vain sitä, että tuota käytettäessä niitä pitää laittaa kaksi, mikä ei ole ongelma.

Kiitos hyvästä ehdotuksesta. Jos jollain on parempia, niin kuulen ilolla. :slight_smile:
Hyviä jouluja.

Max4617 kytkee 8 tuloa 1 lähtöön:http://www.maxim-ic.com/datasheet/index.mvp/id/2064

√Ė√∂h. Jos oikein ymm√§rsin, niin tuo kytkee yhteen ulostuloon halutun sis√§√§ntulon. Se ei ole sit√§ mit√§ haen, koska tarkoitus on valita erilaisten videosignaalien v√§lill√§. Kiitos kuitenkin. :slight_smile:

Lisäksi tilasin muutaman noita 4066 piirejä, katsotaan sitten hoitavatko ne hommansa (vaikuttaisi siltä).