Akkuporakoneeseen verkkovirta

Esimerkkini on otsikon akkuporakoneesta poiketen akkujiirisirkkeli mutta akku kuin akku. Eli onko akusta modattavalla adapterilla mahdollista pyrittää sahaa verkkovirralla muuntajan kautta? Eli toimiiko yksinkertaisesti liittämällä 18v dc muuntajan johdot puretun akun rungon + ja - napoihin akku kiinni ja menoksi?

Laite johon on ajatuksena laittaa on http://www.makita.fi/tool/15211/BLS713Z.html

Voisi ajatella moottorin tehon olevan jossain 900 ja 1300w tienoilla tällöin muuntajalta tarvittava teho on 1300W/18V=72A mitä? onko tosiaan noin? Löytyykö tollasta muuntajaa edes? kaatuko tää idea siihen?

Teppo

Ps. laitoin makitalle kyselyn moottorin tehosta.

Itse aiakin oon ajanut noita akkuporakoneen moottoreita sillä muuntajalla milä sitä akkua ladataan. Kyllähän se toimii. :wink:

Ei se alkuperäsellä muuntajalla ajelu kyllä hyvää tee.
Ja täytyy sanoa, että aika tyhmä laturi on mikäli ei olisi minkäänlaista virranrajoitusta! Räjähtäisi käsiin melkein jossei mitään virranrajoitusta ole.
Helpommaksi tulisi ostaa vaan se 230V kone suoraan, säästyisi niin paljolta mielipahalta heti kättelyssä :slight_smile:

Avasin tuon laturin viime kesänä, ei siellä mittään ollut! Muuntajan johdot kytketty suoraan akkuun.

Ilman akkua? Ei.

Laturi eli poweri, joka puskee jotain paria amppeeria ja akku, joka Kestää tarpeeksi niin onnistuu. Itsellä on tässä käsissä 300VA:n 12Vac toroidi ja mieleen ei tule tiputtaa varpaille.

Mietin nyt kuparimöhkäleen kannalta, mutta homma menee samoin myös hakkurien kanssa.

Homma kun menee niin, että moottori lähtee pyörimään ja kiihdyttää hitaammin, mutta et huomaa sitä, koska sillä ei ole kuormaa. Sitten kun sirkkeli kohtaa materiaalin tai sormen, alkaa virtaa kulumaan. Materiaalin käytössä ollessa muuntaja antaa kaikkensa, lämpeää, pudottaa jännitettä ja lopuksi palaa, kun käyttäjä painaa vain kovemmin. Muuntaja pelastuu, kun käyttäjä ajaa sormeensa, vapauttaa moottorin kuormasta ja lähtee lasarettiin.

Jos laturi on kytketty siten, että akkua käytettäessä se kytketään irti (rele), akku antaa virtaa ja antaa sitä hyvinkin. Käytön jälkeen akkua pilataan lataamalla se jälleen. Tämä ei sovi sitten NiCd pattereille.

Ihan kuriositeettinä mainittakoon, että akuuporasta lähti 6mm^2 johdot moottorille. Moottorilla ne menivät kuuteen napaan. Ja nuo mielestäni kohtuulliset johdot olivat polttaneet eristeensä.