Actionkamera ongelmia, USB-portti pimeänä

Moro, laitan tämän viestin elektroniikkafoorumille ja ruuvipenkin foorumille saadakseni apua, monet teistä ovat varmasti aktiiveja molemmilla foorumeilla eli lukee tämän molemmista…

…mutta ongelma on sen kaltainen, että actionkamerastani hajosi mikro(?)usb -portti, enkä voi näin ollen ladata sitä enään. Kamera on muuten ehjä ja sopii loistavasti harrastukseeni kuvata motorsporttia, jotenka haluaisin saada sen vielä käyttöön jos vaan fiksusti mahdollista. Kuvat pystyn siirtämään adapterilla, kuvaus ja napit toimii, eli ongelmana on vain ja ainoastaan akun saaminen täyteen.

Bebekistä (Tre) kysyin jo osaa, siellä ei silloin ollut ja sanoi että se tarvii kolvata ja sehän ei minun käsillä ja kolvilla luonnistu… :slight_smile: hieman toivoin, että “telakkaosa” olisi kolvattu piirilevyyn ja portti olisi vain painettu siihen, mutta eipä se sitten niin ole.

Mitä vaihtoehtoja siis olisi? Osaisiko joku teistä vaihtaa portin? Tai laittaa ulkoisen liittimen latausta varten? Akkuhan ilmeisesti on sellainen joka voi räjähtää ladatessa ja lataus jännite on 5V.

Olisin kiitollinen avusta ja neuvoista. Ja jos joku pystyy järkevästi tämän korjaamaan, korvaan luonnollisesti vaivannäön. Tiedän että kamera on halpa kiinalainen, mutta kun pidän siitä ja se on muuten tarkoituksissani loistava, niin haluaisin sen vielä kuntoon.

Tero
trotanen / luukku.com

Rohkeesti vaan ratkaisua ongelmaan?
Tarkennuksena että kamera on Treen seudulla, kuljettelen sitä jos joku avulias vaan osaa auttaa.

Tero

No niin, taidampa sitten hakea seuraavan tyyppistä ratkaisua; juotan akun johtoihin liittimen jonka johdan ulos kameran kuoresta ja sitten pyrin juottamaan USB-johtoon liittimen vastakappaleen.


bebek.fi/kauppa/index2.php

Muutama avoin kysymys edelleen jää, eli
A) räjähtääkö akku tai juottaja juottaessa ilmaan
B) onko USB-kaapelista mahdollista löytää ne virtaa johtavat langat, tai lähinnä se miinuspuoli
C) tuleeko ongelmia jos virtaa syöttää suoraan akkuun joka kuitenkin on yhteydessä loppukameraan samanaikaisesti?

En lähtisi kyllä litium-ioni-akun johtoihin mitään omaa latausta virittelemään, jos se latauspiiri on siellä kameran sisällä. Vähintäänkin pitäisi olla erillinen latauspiiri sitten. Jos saat tuon USB-portin piirilevyn ulos tuolta ja kuvan siitä, niin luulen, että korjaamisen mahdollisuudet paranevat aika paljon. Tai ainakin voi olla mahdollista laittaa siihen tuollainen johto, jota ehdotit viime viestissä.

Kyllähän USB-johdosta plus- ja miinusjohto löytyy melko helpostikin. Tavallisesti plus on punainen ja miinus musta, mutta eräässä kiinalaisesta verkkokaupasta ostetussa johdossa nuo olivat väärin päin ja se aiheutti vähän päänvaivaa pariinkin kertaan (ja mahdollisesti palaneita mikrokontrollereja). Sen voi testata yleismittarilla joko testaamalla yhteyden pinnistä johtoon (kuva johdon päästä) tai ehkä vielä luotettavammin mittaamalla potentiaalin noista johdoista. Jännitteen pitäisi olla noin 5 V ja jos yleismittarissa näkyy miinus, niin johdot ovat väärin päin (kannattaa testata molemmin päin, koska osa yleismittareista ei kerro tuota) eli yleismittarin maajohto on plusjohdossa ja se toinen sitten miinusjohdossa. Suuntaa voisi testata myös ledillä ja etuvastuksella, jos tietää kummin päin se led on (tuossa hyvä kuva).

Juu, laitoin ton suunnitelman jäihin, kun kuuklatessani USB-portin kytkentäkaaviota, eteeni tuli ruuvipenkin juttu itse tehdystä Li-Po akkulaturista. Sellaista käyttämällä tuo em kytkentä varmaan olisikin turvallinen…?
Kameran saa aika hyvin purettua ja piirilevyn esille, aloin itsekkin miettimään että johdon laittaminen samoihin täppiin kuin missä USB-portin virta on, olisi myös vaihtoehto. Tosin ei minun käsillä ja kolvilla, eli ehdotuksia tekijästä kaipaillaan edelleen.

Kiitoksia neuvoista! Ja kuka pystyy tuon tekemään (vaikka tuon jodon liittämään piirilevyyn), niin laittakaa viestiä.

Tuo liitin on pintaliitososa, joten tarvitaan se toinen puoli piirilevystä. Toivottavasti siellä on jotain muutakin mihin juottaa kuin ne pienet liittimen pinnit, mikäli siihen aikoo laittaa johdon kiinni.