Yhden tagin kosteusmittaus heittää pahasti

Hei

Minulla on ollut suola + vesikippopussukassa 2 ruuvitagia ilman kantta vajaan vuorokauden. Ero näiden kahden välillä on todella suuri.

Toinen näyttää yli 20 pykälää enemmän kuin toinen. Kuvassa ulkokäytössä ollut tagi näyttää siis todella reilusti liikaa. Sitä ei voi edes kalibroida järkevästi, koska tällöin ulkona ihan normaalia olevat lähes 100% kosteudet jäävät näkymättä.

Pystyykö tuolle tekemään mitään? Tagi on noin 2 vuotta sitten ostettu?

Hei,

Jos tagin sisään on päässyt tiivistymään kosteutta, tag voi saada offsettia. Boschilla on “recondition procedure”, jossa anturi kuivataan ja annetaan sitten kosteutua uudelleen.

https://www.mouser.com/datasheet/2/783/BST-BME280-DS002-1509607.pdf

Nämä saattavat auttaa tai sitten rikkoa tagin, erityisesti patteria ei saa missään nimessä jättää tagiin kuivatuksen ajaksi. Jos anturin sisälle on päässyt jotain roskaa, ylläoleva prosessi ei auta. Tätä varten pitäisi olla myöskin jokin uuni jossa ei käsitellä elintarvikkeita, esimerkiksi paikalliselta radioamatöörikerholta saattaa löytyä elektroniikalle tarkoitettu reflow-uuni.

Olemme lähettäneet jokusen tällaisen ulkona olleen tagin laboratorioon tutkittavaksi, aika usein niistä löytyy suolaa tai muita epäpuhtauksia anturielementistä.

Kiitos vastauksesta. Tämä vaikuttaa toimivan. Nyt ollut 18 tuntia kostumassa ja tilanne tämä:

1 Like