Useampi piiri samassa I2C väylässä?

Kellään ajatuksia millä kannattais erottaa samalla piirillä ohjattavaa kahta eri I2C-väylän piiriä?

Toisesta pitäis saada dataa vaan levyn päällelaitettaessa ja toisesta taas käytössäollessa…

Käykö datalinjan ohjaukseen ihan perusfetti?

Piirit siis RTC ja Barometrinen paineanturi… ja paine luetaan käynnistettäessa ja aikaa tarvitaan käytössä… Paineanturilta voi periaatteessa pudottaa virrat kokonaan pois luennan jälkeen niin ei jää turhaan akkua syömään… RTCtähän ei kannatta virrattomaksi laittaa tai kellonaika pitää asettaa uudelleen… :confused:

Eihän niitä tarvii erottaa toisistaan jos laitteiden osoitteet ovat vain erit? Perus i2c standardi (2.0) määrittelee muistaakseni 104:n eri laitteen kytkemisen samaan väylään.

Datalinja on bidirektionaali eli sitä pitää pystyä ohjaamaan, että lukemaan. Pelkästään fettiohjauksella toinen vaihtoehto poistuu käytöstä. Mutta miksi haluat käyttää komponenttia tässä välissä? Datalinjalta kun pitää lukea aina laiteosoitteen ACK ja muuta mukavaa. :slight_smile:

Niin tarkoitatko erottamisella nyt galvaanista (sähköistä) erottamista eli isolointia? Asiathan tällöin hieman muuttuu miten kannattaa tehdä…

Lyhyestä virsi kaunis, jos ei ole pakko erottaa niin älä erota millään :smiley: Tai sitten ymmärsin erotuskysymyksen ihan väärin.

ahaa… enpä tullu yhtään ajatelleeks… pitänee käydä datasheetit läpi ja vertailla osotteita… tosiaan mikä idea koko väylässä olis jos ei siinäå voi kun yks laite olla liitettynä :astonished: