Triggerointi nousevalla signaalilla

Tulipas pieni tenkkapoo aloittelijalle elektroniikkaprojektin parissa, tuosta ylemmästä signaalista pitäisi saada generoitua interrupti arduinoon:

Jännite suunnilleen piikissä n. +1v. Tällä hetkellä tuo toimii kyllä LM1815 piirin läpi hienosti, mutta se triggeroi vasta kun jännite putoaa ekan piikin jälkeen 0-tason alle, eli tulee hieman myöhässä tuo keskeytys.

Yritin tuohon taannoin tehdä jonkinlaista jännitekomparaattorikytkentää, mutta ei onnistunut. Jäi hieman epäselväksi vaatiiko tuo komparaattori toimiakseen negatiivista jännitettä… Ideoita otetaan vastaan!

Arduino Megassahan on sisäänrakennettuna komparaattori, mutta kaikessa viisaudessaan ovat italian pojat jättäneet ko. pinnin kytkemättä …

yksi volttihan riittää.

Eli trankun kannalle tuot tuon piikin, emitterin maihin ja kollektorin keskeytyspinniin. Kollektorille pull-uppi, joko ulkoisena tai arduinosta. Piikin tulleessa ja 0.6V ylittyessä transistori johtaa ja nykäisee pinnin alas.

Digitaalisena tuota ei voi tulkita, koska AVR ymmärtää ykkösen jostain parista voltista ylöspäin kaiketi.

Kannattaa käyttää NPN-tyypin transistoria :slight_smile:

No niin, olipas helppo ratkaisu :slight_smile: Taisin ajatella asiaa hieman liian vaikeasti, tuohon vielä voisi rakentaa pienen parannukset että pitisi lähtöä ylhäällä tietyn ajan… Mutta täytyypäs kaivaa projekti naftaliinistä ruveta taas kolvailemaan lisää…

Tälläisestä moottorinohjausprojektista siis kyse: dmn.kuulalaakeri.org/dmn-edc/