Raspberry ja GPIO

Olen hieman ikävämpi Raspiin hurahtanut henkilö, ja sain sillä jopa jotain aikaiseksikin, eli DS18b20:n (3kpl) luku onnistui GPIO4:n kautta sekä arvojen tallennus tietokantaan onnistui. Nyt alkoi hieman mietityttämään tuon Raspin GPIOn suojaus, eli riittääkö 3.3 V:n zener + vastus pitämään ei-toivotut jännitteet ja virrat poissa. Ymmärsin lukemastani, että pidemmissä piuhoissa riski liioista jännitteistä saattaa tulla kysymykseen, käsitinkö asian oikein. Toistaiseksi ne anturit ovat tuossa pöydällä vierekkäin mutta pidemmän päälle tuon pöydän lämpötilan seuranta ei ehkä jaksa kiinnostaa.

Toinen kysymykseni koskee mitattuja arvoja, eli toisinaan yhden mittauksen tulos saattaa olla -0.1 astetta, mistä tuo johtuu.

Tuohonhan on mahdoton vastata kun ei ole tietoa käyttöympäristöstä. Jos ei ole suuria häiriölähteitä, niin tuo on varmasti riittävä suojaus.

Luultavasti zener ja vastus sitten riitt√§nee, koska h√§iri√∂it√§ ei luultavasti ole, jos ei sitten pannuhuoneessa olevat stokeri ja vesipummpu niit√§ aiheuta. Tosin koko ‚Äúprojekti‚ÄĚ on vasta varhaisella suunnitteluasteella, joten toteutus saattanee siirty√§ hamaan tulevaisuuteen. Onpa ainakin leikkikalu hankittu.

Miten kytkit anturit GPIO:on?

Itse tilasin äsken tuon RPI2 adapterin tuota varten:
sheepwalkelectronics.co.uk/RPI2.shtml

Toivottavasti tuolla 1-wire jutut (lt-anturit, switchit) onnistuu vähintään yhtä hyvin kuin 1-wire USB adapterilla jota ensin suunnittelin.