Processing @ Arduino datan siirto ongelma *ratkaistu*

Haluaisin siirtää dataa XP Win PC:n ja Arduinon välillä käyttäen apuna Processing ohjelmaa. Ko. sovelluksista löytyy roppakaupalla rautalankaohjeita, mutta seuraavaan ongelmaan en parin illan etsimisellä ole löytänyt (toimivaa) ratkaisua.

Processing antaa seuraavan virheilmoituksen:

WARNING: RXTX Version mismatch Jar version = RXTX-2.2pre1 native lib Version = RXTX-2.2pre2

Processingin wiki sivulla ongelma on tiedostettu, mutta ei ole kerrottu korjauskeinoa.

Täällä on yksi keino saada tuo virheilmoitus pois, mutta kokeilemani perusteella ei korjaa varsinaista vikaa. Data ei liiku vaikka virheilmoa ei tulekaan tuon muokkauksen jälkeen.

Ilmeisesti Processingin pitäisi antaa listaus löydetyistä COM porteista, mutta ei anna…

Mitähän pitäisi tehdä, että saisi homman pelaamaan?

Kuten virheilmo ja wiki neuvoo: sulla on kaksi sarjanarukirjastoa. Onnea.

ja wiki kertoi mitä ne voisi olla.

Se millä tuon ristiriidan saa ratkaistua ei ole helppoa. Mikä muu ohjelma vai onko käyttis jopa tarjonnut ne sulle?

Kiitoksia onnen toivotuksista…

En jaksa muistaa/arvata mistä noita kirjastoja on koneelle pesiytynyt, kun ei ole tarvinnut uudelleen asentaa XP:tä vuosikausiin. Monenlaista ohjelmaa on varmasti kerennyt käymään koneella tuona aikana.

Millä konstilla nuo kirjastot saa häädettyä pois? Pelkkä *comm.jar tiedostojen poisto ei helpota yhtään. Kehtuuttaa koko wintoosakin alkaa uudelleen asentamaan jos siitä ylipäätään mitään hyötyö olisi, kun nuo syöpäläiset taitaa olla aina mukavasti softien omissa kansiossa muuallakin kuin OS-asemalla?

Sain tänään vanhan läppärin jossa oli sopivasti uusin Ubuntu asennettuna. Pitää kokeilla jos sillä toimisi, kun ajatuksena on muutenkin tehdä sovellutus johon joka tapauksessa tarvin läppärin.

EDIT: Ainakin firefoxin asennuskansiossa näyttää olevan comm.jar tiedosto arduinon kansion lisäksi. Poistin firefoxin -> ei vaikutusta.

Miten tätä lähtisi miettimään… Eli se loukkaava otus löytyy PATHista tai CLASSPATHISTA. Jotenkin niitä tarttisi saada selattua ja tutkittua. Näin mä sitä miettisin.

stackoverflow.com/questions/1866 … dundancies

Ehdottaa ajamaan javaa puheliaana. Silloin se tosiaankin kertoo mikä siinä mättää. Miten tämä tehdään… ei ole minulla mitään hajua. kenties yksinkertaisimmillaan java -v munsofta

Asentelin Processingin ja Arduinon tuohon läppärille jossa siis Ubuntu käyttiksenä. Ei toimi vaan sama RXTX Mismatch ongelma on siinäkin.

Tuleekohon nuo eri jar versiot Processingin ja Arduinon mukana…

Nyt rupesi tieto kulkemaan. Viimeisimmässä virallisessa Processingin versiossa on bugi, joka aiheuttaa tuon mismatch -ongelman. Uusimmassa pre-release julkaisussa kyseistä ongelmaa ei ole ja tiedonsiirto toimii kuten pitää.
Muita betavaiheen ongelmia voi toki olla, mutta ovat asia erikseen…