Muuntaja 12 V = 5V

Tarvitsen muuntajan mikä muuntaa 12 voltin tasavirrasta viiden voltin tasavirtaan. Tekisin muuntajan regulaattorilla ja siihen jäähdytyssiili. Tarviiko tuon regulaattorin lisäksi myös muita komponentteja? Mikä regulaatori olisi sopiva tähän hommaan, laite vaatii 1 ampeerin virran?

Tuleeko 12 volttia verkkovirtamuuntajasta vai paristosta/akusta? Jos käytät lineaariregulaattoria, niin hukkaanhan tehosta menee yli puolet, joka muuttuu siis lämmöksi ja tarvitset sen siilin. Tämän toki taisit jo tietääkin. Regulaattorit eivät sinänsä tarvitse välttämättä muita komponentteja ympärilleen, mutta parit kondensaattorit eivät pahaa kuitenkaan tee (varsinkin, mikäli tarvitset virtaa välillä nopeasti).

Muistaakseni ihan normaalit 7805-lineaariregut (esim. TO-220-koteloidut) pystyvät tuohon yhden ampeerin ulostulovirtaan ja 12V -> 5V -muunnokseen. Onko 1A jatkuva virrantarve?

Yleensähän noista löytyy myös lämpösuojaus, mikä laskee virransyöttöä, mikäli TJ-liitoslämpötila kasvaa liian suureksi.

Virta tulee 12 voltin akusta. Laite on usb hubi mikä vaatii vahvistamaan usbeen singaalia. Eli 1 ampeerin virran tarve on jatkuva. Hubin mukana tuli muuntaja verkovirtaan, mutta joudun käyttämään hubia ulkona aika paljon, niin akku on tuohon hommaan kätevä. Mitenkäs nuo kondensaattorit pitäisi kytkeä jos laittaa ne ja minkä kokoset pitäisi olla?

Niin vielä se regulaattori. Kumpi noista sen pitäisi olla: http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2075_11_1014_1824&products_id=3013 vai tämä: http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2075_11_1014_1824&products_id=3018

Tämä: partco.biz/verkkokauppa/prod … ts_id=3013

Ota myös kaveriksi pari 10 uf kondensaattoria. Kirjoittamalla googleen 7805 ja kuvahaulla niin näät miten ne kytketään.

Kiitoksia. Löysin tuon kuvan googlella, mutta tuossa 0.1 uf kondensaattorit.

Sillä ei ole kauheasti väliä, itse olen ainakin käyttänyt 10 uf kondensaattoreita.

Minkä laisia kondensaattorit pitää olla? Vai käykö tavalliset elektrolyyttikondensaattorit.

Tavalliset käy, vaikka nämä: partco.biz/verkkokauppa/prod … ts_id=5891