Miten teen oman USB-näppäimistön?

Hei!

Tämä on aika vaativa kysymys täydelliseltä aloittelijalta, mutta heitänpä sen kuitenkin: Miten teen oman USB-näppäimistön?

Miten suunnittelen ja valmistan/valmistutan näppäimet, joista osa on erimuotoisia (esim. Enter ja välilyönti -näppäimet)? Tarvitsenko 3D-tulostinta? Saako näppäimistä tehtyä läpinäkyviä?

Miten suunnittelen ja valmistan/valmistutan piirilevyn?

Mitä oikeasti haluat?

Näppäimistön tekeminen USB liityntää varten tarvitset mikrokontrollerin, joka näyttää tietokoneelle HID laittelta.

Mekaniikkaan annan vihjeeksi, että osta, varasta, kierrätä vanha näppis ja riivi se auki. Huomaat miten se on tehty. Riittääkö, että sittenkin ostat sen surkeimman näppiksen ja hiot näppäimet puhtaaksi ja merkkaat uudet merkit.

Läpinäkyvä näppäimistö on hieman hankala. Vai haluatko kenties sittenkin lasernäppäimistön, joka heiastaa leiskan pöytään ja lukee sormia IR:llä ja on yhtä mukava kuin Nokian puhelin käyttää.

Piirilevyn teosta löytyy lukija-artikkeleissa asiaa. ja varmaan muiltakin alueilta.

Tarkenna maaliasi niin on helpompi ampua sitä.

Kyllä minä hyvin todennäköisesti haluaisin rakentaa näppäimistön alusta alkaen uudelleen eli valmiita osia en varmaankaan voisi paljon hyödyntyää. Toki harjoittelun vuoksi voisi ja pitäisikin hajottaa vanhoja näppäimistöjä, ja katsoa, mitä ne ovat syöneet.

Tarvitsen läpinäkyvyyttä, koska…hmmm…näppäinhatun alapuolella on jotain, jonka pitää näkyä näppäinhatun läpi.

Lasernäppäimistö ei valitettavasti kelpaa, koska näppäintuntuma puuttuu.

En sano ettäkö oman näppäimistön teko olisi mahdotonta. Mutta tyhmää se on. Suosittelen että ostat halvan usb näppäimistön ja käytät ainakin elektroniikkaosaa siitä. Linkitän myöhemmin yhden tutoriaalin, jossa on aika hyvin opasteltu usb näppäimistön käyttöä.

Mitä niitten näppäinhattujen alla sitten on mitä tahdot näkyviin? Itse piirilevy on hyvin pieni, ja tuo valkoinen muovi joka havaitsee ne painallukset ei ole turhan komea sekään.

Kannattaa ehkä ostaa jonkin sortin pleksiä/ akryylliä ja yrittää rakentaa koreloa siitä. Jos siis todella läpinäkyvän haluat.

Haluaisin kertoa tarkat yksityiskohdat, mutta en tiedä, kuinka paljon uskaltaa kertoa tässä vaiheessa. Sen kerron, että näppäinhatun alla olisi jotain todella tärkeää. Ei siis mitään pelkkiä koristeita. :slight_smile:

Kaikki neuvot otan mielihyvin vastaan.

Kuinkahan paljon läpinäkyvien näppäinhattujen valmistuttaminen mittatilaustyönä maksaisi?

Jos kuvioita yms aktiivista kuvaa pitää näppäinten alla olla, niin myöhässä ootte :slight_smile:

artlebedev.com/everything/optimus/maximus/
artlebedev.com/everything/optimus/tactus/

Tjooh. Olen ollut tietoinen Optimuksen näppiksestä jo vuosikausia. Oma ideani lienee vanhempaa perua. Sain sen päähäni jo 11 vuotta sitten…