Merkintantovalot kolmen huoneen välillä

Osaisiko joku alan asiantuntija suunnitella merkinantosysteemin, joka tapahtuisi kolmen huoneen välillä? Huoneet ovat vierekkäin ja kun yhdessä huoneessa painettais esim valopainiketta (olisi vaikka punainen ja vihreä valo) tämä valo näkyisi kahdessa huoneessa, että onko ekassa huoneessa painettu vihreää tai punaista valoa. Jotenkin ajattelisi ettei tällainen olisi kovin vaikea toteuttaa. Voisi olla langallinen tai langaton.
Tämä tulisi asiakaspalveluliikkeeseen, missä voisi työntekijät ‘keskustella’ asiakkaan sisään saavuttua, että kuka menee palvelemaan.

Pitääkö joka huoneessa olla mahdllisuus antaa merkki? Siis tuleko painikkeet vain yhteen huoneeseen va kaikkiin kolmeen?

Tuleeko lamput kaikkiin huoneisiin? Ledit lienee kätevimmät…

Jos henkilö huoneessaan painaa valoa, niin tämän pitäisi näkyä kahteen muuhun huoneeseen, että kumpaa valoa henkilö on painanut. Eli henkilöt “keskustelisivat” keskenään että kyllä tai ei ja yksi näkisi omassa huoneessaan, että mitä kahdessa muussa huoneessa on painettu (kahdesta vaihtoehdosta).
Onko mahdotonta? :slight_smile:

Elisiis joka huoneeseen tulisi neljä valoa. Kaksi punaista ja kaksi vihreää.

Homma ei ole ollenkaan mahdoton.

Osia tarvinnet 12 lediä, joista 6 punaisia ja 6 vihreää.
Etuvastuksia edellisille.
Millä systeemi tulisitoimimaan? Pattereilla vai jollain valmiilla verkkolaitteella.
6 painokytkintä (2 kpl per huone).
Ainiin ja haluatko, että valo jää palamaan kytkimen vapauttamisen jälkeen vai, että se palaa ainoastaan senaikaa, kun kytkintä painetaan?

En ole ajatellut millä systeemi tulisi toimimaan. Vielä olen ihmetellyt, että millä saisin tämän yleensäkin toteutumaan :slight_smile: Mikä vain olisi helpoin.
Valo voisi jäädä palamaan, niin toisessa huoneessa ei tarvitsisi painaa niin kauan, että toiset näkevät.

Jos riittää, että valo palaa esim. 10s painamisen jälkeen, homman voisi toteuttaa kondensaattoreilla, jolloin koko toteutus olisi ihan peruskomponenteilla. Jos taas se saisi jäädä palamaan vaikka siihen asti, että painetaan toista nappia, toteutus on järkevintä tehdä jollain mikrokontrollerilla.

Voisi sammua jonkun ajan kuluttua, niin ei jäisi turhaan palamaan.
Tämähän alkaa jo kuulostaa mahdolliselta :slight_smile:

yksinkertanen toteuttaa myös käyttäen vaikkapa perus 555 piiriä… tällöin kun joku laitteen suunnittelisi voisi mary toteuttaa laitteen itse ilman mikro ohjelmoinnin opettelua… 555 piiri löytynee myös piirisimulaattoreista varmaan joihin täältä opaskin pitäis löytyä? partcolta löytyy myös simppeleitä ja ihan järkevän näköisiä koteloita painikeohjauksille ja painikkeena kannattaa käyttää ns. vandal proof kytkintä jos ei ole pikkurahasta kiinni ulkonäöllisistä syistä siis… vaihtotehtoisesti myös jos käytetään toimistokourua seinillä niin kouruun upotettava tavallinen valokatkaisin jossa toinen asento on punainen ja toinen vihreä… myös valot olis helppo toteuttaa siihen kouruun…

Vandal proof kytkin: http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2065_1046_1047_1721&products_id=7256