Mega verkon ylitse?

Ongelmani olisi seuraava:

Ethernet -verkko, jonka toisessa päässä olisi Arduino Mega ja toisessa päässä läppäri, sekä toinen Arduino Mega. Eli kaksi Megaa ja yksi läppäri. Yksinäisen Megan kaverina on tarvittaessa myös USB -serveri, joka mahdollistaa molempien Megojen kytkennän läppäriin USB:tä käyttäen. Kuinka foorumin väki näkisi tilanteen, eli kannattaako Megojen keskustella keskenään ilman läppäriä suoraan ethernetin ylitse vai saavutetaanko joitain etuja hyödyntämällä läppäriä ja USB -serveriä? Entä kumpi menetelmä olisi helpompi tapa toteuttaa? Onko verkon ylitse suoraan arduinoja parittaessa joitain ongelmia joista olisi syytä tietää?

Kiitokset jo etukäteen.

Nyt olisi sitten ‚Äúyll√§tt√§en‚ÄĚ ongelma. Osaisiko kukaan antaa vinkki√§ miten kaksi arduinoa saadaan keskustelemaan ylip√§√§t√§√§n verkon ylitse? Olisiko kell√§√§n antaa linkki√§ esimerkkikoodiin tms.? Tilanne olisi sellainen jossa kaksi Megaa on Ethernet shielditetty ja joiden v√§liss√§ on verkkokaapelit ja kytkin.

Oletko yrittänyt hakea esimerkkejä? Itse vähän katselin, suurin osa näyttää olevan miten yleensäkään Arduinon saa nettiin, mikä nyt ei välttämättä ole tarpeen, mutta periaatteessa jos teet Arduinon esimerkkien mukaan web-palvelimen ja sitten yhdistät toisella siihen niin siinähän se on. Käytä eri ip- ja mac-osiotteita niissä sitten.

Palvelin: arduino.cc/en/Reference/EthernetServer
Asiakas: arduino.cc/en/Reference/EthernetClient

Tuohon voisi varmastikin k√§ytt√§√§ my√∂s noita ‚ÄúUDP-juttuja‚ÄĚ, mik√§ saattaisi vaatia v√§hemm√§n tilaa Arduinosta, mutta en ole varma menisik√∂ omaa koodia v√§hemm√§n.
arduino.cc/en/Reference/EthernetUDPWrite
arduino.cc/en/Reference/EthernetUDPRead

Tässä on tehty kaksisuuntainen tietokoneen kanssa UDP:llä, mutta varmaan aika helposti saisi kahden Arduinon välille: arduino.cc/en/Tutorial/UDPSendReceiveString
Kannattaa tutkia ja tutustua noihin Arduinon esimerkkeihin ja kokeilla kaikenlaista. √Ąl√§ sitten sotke noita TCP ja UDP paketteja kesken√§√§n vaan k√§yt√§ vain toista kerrallaan. UDP:ss√§ on v√§hemm√§n tekniikkaa taustalla eli se ei esimerkiksi tarkista, ett√§ paketit ovat j√§rjestyksess√§ tai ett√§ ne ovat kunnossa, mutta yksinkertaisille viesteille l√§hiverkossa varmaan toimii ihan hyvin ja pelith√§n noita yleens√§ tietokoneella k√§ytt√§√§ (niiss√§ on sitten omat virheentarkastukset yms.).

Tuollaisen löysin myös, mutta en pahemmin tutkinut: stackoverflow.com/questions/1992 … r-ethernet

Ongelma olikin ihan muualla kuin mitä alkuun olisi luullutkaan. Toinen ethernet shield oli kärvähtänyt ja nyt homma pelittää.