Low power comparator

Moi!

Nyt etsinnässä low-power comparator. Eli tarkoitus mitata paristojännitettä
ja ilmoittaa, kun pariston (oletus 12VDC) jännite laskee vaikka 10 volttiin.
Löytyykö tarkoitukseeni valmista piiriä, toimintavirta luokkaa uA? Käytän
328p-piiriä, mutta se on suurimmilta osin sleep-tilassa, joten ehkä rakentaisin
t√§m√§n ‚Äúbattery watchin‚ÄĚ ulkoisilla komponenteilla.

-kari

Olisiko tuosta iloa? UC39432D Virta n. 500 mikroampeeria ja mukana on sisäinen säädettävä jännitereferenssigenerointi minkä tarvitset joka tapauksessa.

Oisko vastusjako Vbat - 33k |ADC | 10k - (FET, hila I/O pinniin) - maa häkkyrä sopiva? Ei paljoa lisää kulutusta. 12V:llä noin 3V, 10:llä 2,5V ja loppu onkin softaa.

Jos AVR on unitilassa suurimman osan ajasta niin tuo ei ole järkevä ratkaisu. Lisäksi tuo vastusjako on liian suuri jos haluaa käyttää sisäistä 1,1-volttista AD-referenssiä. Tietysti jos käytetään jotain regulaattoria niin sieltä voi ottaa referenssin mutta sitä ei viestiketjun aloittaja meille kerro.

Häkkyrässä on 5 voltin regulaattori antamassa avr:lle jännitettä. Akku/patteri on 12V, ja tieto akkujännitteen laskiessa esim. alle 11V pitäisi saada. Avr nukkuu yleisesti ottaen, mutta sen voisi herätellä jännitteenseuraajalle, ja ohjelmassa todeta, että heräte tuli akkuvahdilta. Täytyypä kaivella komparaattorikytkentöjä, tähän löytyy varmasti jo kertaalleen keksitty.

Jos tarkoitus on vain huomata kun jokin kynnysjännite alitetaan, niin varmaan helpoin ja toimivin ja yksinkertaisin ratkaisu on valmis supervisor piiri. Omat ulkoiset komparaattoriviritykset on helposti siellä milliampeeritasolla.

Eli vaikka TC54 (n. 1¬ĶA, mutta j√§nnitealue j√§√§ alemmas, joten j√§nnitejaon kanssa suurempi, datalehti suosittelee 100¬ĶA bleeder currenttia) tai STM181x jne. (l√∂ytyy esim digi-keylt√§ ‚ÄúIC -> PMIC - Supervisors‚ÄĚ alta.

Toi TC54 vaikuttaa lupaavalta, ja on halpa. Tilasin Farnellin kautta, saa vähän leikkiä.

Laite on mitoitettu max. 10 voltille, absolute 12 V. Tarkoitukseni on tarkkailla nimellisarvoltaan 12V jännitelähdettä, eli skaala olisi 10-14 volttia. Pitäisiköhän vain pudottaa TC54-laitteelle menevää jännitettä vaikka pistämällä muutama diodi sarjaan (jos jokainen tiputtaa jännitettä 0.7V, niin voisi olla helpoin ratkaisu)?