Lämpötilojen tallennus?

Hei

Laitoin ruuvitagin mittaamaan ulkotalon lämpötilaa. Matka on sen verran pitkä että tietoa ei tule puhelimen softaan. Saako tätä tagia tallentamaan tietoja ja lähettämään ne sitten kun käyn kuuluvuuusalueella. Esim. yön ajan lämpötila 15min mittausvälillä. Vai pitääkö jatkovaan mittaukseen olla kokoajan puhelin kuuluvuusalueella?

Moi,

Tietojen tallennus on kokeiluasteella ja toimii toistaiseksi vain iOS-sovelluksessa, mutta tulee myös aikanaan Android-sovellukseen ja kaupasta myytäviin tageihin. Lisätietoja ja päivitysohjeet on osoitteessa Ruuvi Station iOS (0.4). Charts for connectable firmware

Translation by Google Translate (+/-)

I put a Ruuvi tag to measure the outdoor temperature. The journey is so long that no data enters the phone software. Can I get this tag to store information and send it when I visit the coverage area. For example, the temperature during the night in 15min measurement intervals. Or do I have to have a collector’s phone in the coverage area for continuous measurement?

Otso’s reply: Data storage is in the experimental stage and will only work on the iOS app so far, but will also eventually come to the Android app and tags sold in the store. For more information and upgrade instructions, visit

Mulla tabletti joka lukee tietoa koko ajan. Kännyn huono puoli että se on yleensä mukana jolloin yhteys häviää.

Otso, miten se sovellus liittyy paikalliseen tallennukseen? Tottakai se voidaan ohjata sieltä mutta eikö itse tallennus pidä tapahtua laitteen sisällä? Eli tarvitaan uusi rauta versio?

Moi,

Tietojen tallennus laitteessa on myös ohjelmistopäivityksellä tehtävissä, eli riittää kun päivittää tagin firmwaren. Sen voi tehdä kännykällä.

Ehkä kirjoitin hiukan epäselvästi. Siis tarkoitin puskurimaista lähetystä silloin kun tagi on kuuluvuuden ulkopuolella. Eli se lähettäisi sitten puuttuvan datan esim. päivän tai pari osalta kun yhteys löytyy.

Pitää odotella virallisia firmwareja niin ei tule muita ongelmia. Näissä open source projekteissa tahtoo usein käydä että saavutetaan jotain, mutta samalla tulee tukku uusia ongelmia.

Projektini on edennyt seuraavasti. Minulla oli vanha Raspberry Pi B-model laatikossa, laitoin siihen Bluethooth LE USB donglen ja se kerää nyt nuo tiedot. Tosin tuonne ulkotalolle ei sekään yletä. Pi:hin asensin influxin ja grafanan sekä tiedon keruu javan.

Uutta opin paljon esim. tämä Influx tietokanta oli minulle uusi asia, samoin en ollut aikaisemmin käyttänyt tuota Granafaa. Nyt nekin taipuu!!

Kiitos hyville ohjeille

sekä tämä tiedon keruu softa

ok, mites paljon sinne mahtuu dataa?
Ja eli uusin kännysofta osaa pyytää tallennetun datan ja sitten näyttää sen historiana?
Milläs toi tehdään TSI:nä? Raspilla? Node-redillä?

Viimeisessä versiossa 1024 näytettä, eli noin 3,5 päivää 5 minuutin välein.

iOSilla kyllä, Androidilla se on vielä työn alla.

Mitään virallista tähän ei ole, omaan kehitystyöhöni tein web-bluetooth sivun joka osaa lukea datat. Sivu on osoitteessa https://ojousima.github.io/ojousima.ruuviwebble.ts/ ja lähdekoodit https://github.com/ojousima/ojousima.ruuviwebble.ts

Käytännössä jos haluaa tehdä RPille datan lukemisen niin sen joutuu koodaamaan itse, valmista palaa ei ole olemassa.

kiitti
kokeilen

Mielenkiintoista. Postaako iOS-versio myös puuttuneet tiedot eteenpäin “gatewayn” kautta ?

Toistaiseksi iOS-sovelluksessa ei ole tällaista gateway-ominaisuutta.