Komponentti varastoa päivittelemässä

Moi.
Harrastuksen edetessä alkaa tarvimaan näköjään enemmän ja erinlaisia komponentteja. Ja pitäisi tehdä komponentti varastoon vähän päivitystä. Komponenteja tulen käytämään enimmäkseen arduinon kanssa ja muissa mikrokontrolli viritelmissä. Eli jänniteenä on 5v ja 3.3v. Myös virta määrät on näissä viritelmissä kohtuu pieniä. Komponentit saisivat olla mieluiten läpi juotettavia.

Vastukset ja kondensaattorit: Vastus tilanne on tällä hetkellä melko hyvä 610 kappaleen vastusarjan takia. Jos joitain arvoja kuluu paljon niin ehdottakaa. Kondensaatoreita on joitain arvoja 10 kapaletta, mutta kertokaa mitkä arvot on semmosia mitä kuluu paljon.

Transistorit ja fetit: Näissä varasto tilanna on melkeempä nolla. Listatkaa hyviä ja paljon käytettyjä malleja joita käytetään sulautetuissa järjestelmissä.

Muut: Ledejä löytyy jonkunverran. Pari potentiometriä on myös varastossa. LCD-näyttö myös löytyy. Siinä taitaa olla tämän hetken tilanne.

Ehdotelkaa tarpeelisia ja suosittuja komponenteja.

Edit: Myös joitain mikropiirejä varmaan tarvisin.

No ainakin pari kellokidettä niille mikrosuorittimille, keraamiset suodatin kondensaattorit myös…

Kantoja mikropiireille jos meinaat pirilevyille jotain rakennella. Mukavampi siirrellä uusiin kytkentöihin. OSa piireistä kun maksaa ihan kivasti euroja.

Vastuksista sanoisin että itsellä tuntuu 100-1k väliltä vastuksia kuluvan eniten. Ledien etuvastukset esim.

Transistoreista ja feteistä melkein sanoisin että sitten kun tarvetta tulee niin etsii sopivan ja tilaa niitä muutaman myös varastoon.

Trimmeri vastuksia jotain, ainakin useimmat lcd näytöt tuntuvat käyttävän 10k trimmeriä kontrasti jännitteen säätöön.

Kondensaattoreista varmasti 100 nF muovi/keraamisia konkkia, käytetään monessa paikassa. mm. käyttöjännitteiden vakavointiin mikropiirien yhteydessä.

Elektrolyyttejä varmasti: 63 volttisia, 1, 4.7, 10 uF, isompiakin jos meinaat teholähteitä kokeilla rakentaa.

Mikropiireistä sanoisin että varmasti ainakin jokin operaatiovahvistimia, optoerottimia, yms… Muita sitten tarpeen mukaan…

Perus tasasuuntaus diodeja sekä piensignaali diodeja (esim. 1n4007 / 1n4148)

Liittimistä paha mennä sanomaan, riippuu paljolti mihin käyttöön ja paljonko signaaleja pitää läpi saada.

Jos käytät koekytkentä alustaa niin pieni rulla yksisäikeistä ohutta eristettyä kytkentä lankaa tulee tarpeeseen.

Itse yleensä tilaan muutaman ylimääräisen kun hankin komponentteja johonkin. Rakentuu sitä varastoa samalla pikkuhiljaa. Varmasti missasin muutaman tarpeellisen komponentin, olen tässä itsekkin tekemässä paluuta harrastuksen pariin melkein 10 vuoden tauon jälkeen.