Kokoonpanoa?

Oletteko ostaneet kiinasta tms. piirilevyn valmistuksen lisäksi kokoonpanoa? Mistä? Mitä maksoi?

Tämä kiinnostaisi itseänikin. Jotain pieniä tuotantoeriä voisi tilata valmiina, tai sitten esim. pelkästään BGA-osien asennuksen jota ei kotona pysty luotettavasti tekemään.

Yksi amerikkalainen firma, Advanced Assembly tekee piensarjoina kokoonpanoa, myös yhden tai kahden levyn prototyyppejä. Heiltä saa tarvittaessa myös avaimet käteen-periaatteella levyt, eli lähetät suunnittelutiedostot heille ja valmistavat piirilevyt, tilaavat osat ja asentavat ne. En nyt muista hintoja, mutta AA:n sivuilta saa arvion rekisteröidyttyä. Luultavasti keskiverrosta kahden levyn erästä saa kuitenkin maksaa useita satoja euroja + verot, joten tuo on enemmänkin yrityksille suunnattu.

Kiinasta sain yhdestä putiikista tarjouksen 5 levylle: piirilevyn valmistus 80USD, kokoonpano 40USD. Melko kallis piirilevyn valmistus.

Mikäs putiikki se oli? Mitä tuo valmistus sisältää, pelkän komponenttien asennuksen vai sisältäen komponenttien hinnat? Minkälainen levy, minkälaiset komponentit ja paljonko niitä tuli? Ei oikein ole iloa pelkistä hinnoista kun ei ole mitään kontekstia niille. :unamused:

Niin siis kyse oli 25x35mm levystä jossa oli pari soic8 koteloista piiriä, regulaattori, pari diodia ja muutama vastus ja konkka + 6 pin row header. Kaikki smd:tä paitsi tuo row header (mikä lieneekään suomeksi). Sisälsi ainoastaan kokoonpanon eli komponentit täytyi lähettää itse.

No huh, olipas arvokasta touhua. En kyllä tuohon hintaan tilaisi, varsinkin kun SOIC:t juottaa kotonakin melko vaivattomasti. Olis mukava tietää että minkälaista hintaa pitävät esim. BGA:n asennuksella…

Mikäs putiikki oli kyseessä?

Tämä njpcb.com