Kiteen suotokonkat

Osaako kukaan sanoa kiteiden suotokonkkien mitoituksesta?

lähdin veikkaamaan ihan datasheetin perusteella “load capasitance | 8pf” että varmaan 8 pikon konkat vois olla? vai pitääkö tuplata tai jakaa? :confused:

tässäpä vielä datasheet http://www.ndk.com/images/products/catalog/c_NX5032GA-STD-CSU-2_e.pdf

Hei,

Konkat eivät ole ihan suotokonkkia, vaikka kyllä ne sitäkin toki luonnostaan tekevät, vaan enemmän ne ovat oskillaattoripiirin komponentteja jotka vaikuttavat miten hyvin piiri oskilloi.

Mutta aiheesta: näyttäisi datasheetissä olevan aika selvästi merkitty load capacitance 8 pF. Jos käytät eri kidettä niin sitten en tiedä, mutta noin yleisluontoisesti kymmenisen pikofaradia taikka muutama kymmenen vaaditaan oskilloinnin syntymiseen. Jos ei ole aivan varma, voi asian testata asentamalla haluamansa konkat kytkentään ja mittaamalla oskilloskoopilla aaltomuotoa. Jos on nättiä siniaaltoa tai lähelle sitä, niin konkat on ok. Aaltomuotoon vaikuttaa toki muukin kuin pelkät konkat mutta ei siitä sen enempää. :slight_smile:

Omat kokemukset ovat olleet, että kide likelle ludetta ja kymmenisen picoa jaloille maata vasten. Mitä laatikosta löytyy. Vielä ei ole sattunut epäonnistumaan.

thnks!